Grotesk

IMG_1266

Demon kavereiden aikoinaan perustama Grotesk on elellyt tällä paikalla jo melko pitkään. Kyseessähän on bistromaista ruokaa fine-diningiin kallellaan, samaan henkeen kuin esim. Emo tai Pure Bistro. Tarjolla on menu (28e) tai sitten kotiruokalounas (9,30). Menussa oli kukkakaalikeittoa, joku lohiannos ja jälkkäri, laittaisin tarkemmat speksit, mutta valitettavasti Grotesk ei näemmä viitsi päivittää webskaansa kauhean jämptisti. Kotiruokalistalla oli tänään (lista vaihtuu torstaina): Kukkakaalikeittoa, Ylikypsää härkää ja perunamuussia sekä Salaatti siikakreemillä. Ruoka tilataan pöydästä (valkoiset pöytäliinat ja kankaiset lautasliinat!) ja maksetaan kun ollaan syöty, tosin pienenä erikoisuutena (ainakin nykyään) on että rahat/kortti rehataan tiskille, eikä suinkaan hoideta päätelaitteella tms pöydän ääressä. Näinhän tämä toimi ennenmuinoin, mutta nykyään on tottunut hieman eri meininkiin. Itse valitsin salaatin siikakreemillä (tälle oli tarkempikin nimi, mutta en muista ja webska ei tosiaan kerro detaljeja).

IMG_1262

Ensin pöytään saapui leipälautanen voilla ja voi että olikin hyvä leipä. Rapsakka kuori, hyvä sitko ja parempi suola, ehkä jopa suolaisuus ihan niillä rajoilla. Maistuvaa ja rouskuvaa leipää, joka viihdytti juuri sopivasti ennen pääruuan saapumista. Salaatti oli runsas setti krouveja salaatinlehtiä, hölskytyskurkkuja, marinoitua punasipulia sekä fenkolia, tilliä ja sinappista siikakreemiä. Salaatti oli erinomainen, kastike oli hyvin levittynyt kaikille komponenteille ja oli itselle sopivasti hapokasta. Fenkoli, punasipulit ja kurkut olivat erikseen marinoitu ja maustettu, joka toi ryhdikkyyttä ja kompleksisuutta noi muuten aika yksinkertaiseen annokseen. Annos oli runsas, kreemiä olisi ehkä voinut olla hieman vähemmänkin. Oikeastaan ainoa kritiikki salaattia kohtaan on se, että salaatinlehdet olivat melkoisen isoja ja sekin oikeastaan sopi “kotiruoka” tittelille ihan hyvin. Nappisuoritus siis ja lounaan hinnalla. Eroa kadun toisella puolella sijaitsevaan El Grecoon on kuin yöllä ja päivällä.

Sisustus on tyylikäs mutta kuitenkin aika nuorekas, tämähän toimii osittain viiniklubi/illanistujaispaikkana, mikä sopii paikan bistrohenkeen. Erityisenä mielenkiinnon kohteena oli lihakaappi, jossa riiputettiin ihastuttavan näköisiä ruhon palasia. Näyttivät loistavan riippuneilta ja olisi ollut mielenkiintoista päästä haistamaan pähkinän/sinihomejuuston kaltaisia aromeita joita näistä varmasti syntyy. Tänne selvästi kannattaa suunnata pihville, sen verran hienon näköisiä yksilöitä oli ripustettu koukkuihin roikkumaan. Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä, tosin laskua jouduin hieman odottelemaan, johtuen klo 12 ruuhkasta jolloin ravintola pamahti täyteen ihmisiä. Itse olin n. 11:30 liikkeellä ja silloin ravintolassa oli vielä hyvin väljää. Kasvissyöjille täältä löytyy ainakin se soppa ja kokemus oli sen verran positiivinen, että suosittelen kokeilemaan jos (mahdollisesti joskus päivittyvältä) listalta löytyy itselle sopiva annos. Lasten kanssa tänne tulisi oikein mielellään ja ravintolassa olikin yhdet lastenvaunut pöydän vieressä ja oli vielä salissa ajoittain harhaileva nuori tyttö, eli ainakin ennakkotapauksia löytyy useammasta ikäluokasta. Musiikki joka soi ravintolassa oli ehkä hieman liian kovalla vauvan nukutukseen, mutta kun pöydät alkoivat täyttyä ja keskustelun melutaso nousta, niin (ravintolan teemaan hyvin sopiva) ääniraitakin alkoi tuntua ihan harmoniselta kokonaisuuteen nähden. Paikka sopii liikelounaalle oikein mainiosti ja kohtuullisen hintainen valmis menukokonaisuus ravintolan tyylikkään sisustuksen kanssa tarjoaa varmasti hyvät puitteet vaativammallekin tilanteelle.

URL www.grotesk.fi
Puhelin 010-4702100
Osoite Ludviginkatu 10, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.