Memphis

IMG_2214.JPG

Ulkona alkaa olla taas viitteitä Suomen talvesta, eli sulanutta loskaa ja kylmää tihkua. Tämän innoittamana päätin siirtyä sisätiloja pitkin Kampin käytävillä bostailevien teinien sekaan ja yrittää saada hännät hoidettua tästäkin osoitteesta. Tällä kertaa oli vuorossa Memphis, jonka listaa olen silloin tällöin käynyt ihmettelemässä ja todennut että ainakaan sitä salaattibaaria en viitsi edes kokeilla. Kollega lähti mukaan ja astuttiin puolityhjän ravintolan pöytään istuskelemaan. Tarjoilija napsauttikin lounaslistan heti pöytään josta näki tämän päivän setin: Lohi-inkivääri-salaatti (9,20e), Sinihomejuusto-burgeri (10e), Kanaa pekonilla (14,50e) ja se väsynyt salaattibaari (11,50e!). Itselle valikoitui burgeri ranskalaisilla (lisukevaihtoehtoina oli myös bataattia sekä salaattia).

Ruoka saapui kohtuullisen nopeasti pöytään ja käsitti hämmentävän heikon näköisen hampurilaisen sekä kasan ranuja. Pyydettäessä saimme myös ketsuppia viereen. Tämä oli tosiaankin aika yllättävä annos, olen kuitenkin aikoinaan syönyt erinäisissä Memppareissa hampurilaisia etc ja oletin saavani hieman normaalia paremman annoksen eteeni. Varsinkin kun nykyään on yksi jos toinenkin ravintola tarjoamassa gourmet burgereita ja muita vastaavia virityksiä. Ehkä tämä on osoitus (ei ole) trendin aallonharjan ohittumisesta, tai sitten vain siitä, ettei näin hyvällä lokaatiolla kannata laatua tarjota kun vähemmälläkin pärjää. Ei tämä burgeri sinänsä pahalta maistunut (kuten ei eilinen burritokaan), mutta ei se, ettei tee pahaa ruokaa ole mikään röyhistelyn asia ravintolalle. Ymmärrän kyllä että lääkärille se on lähtökohta (do no harm), mutta keittäjiltä ja kokeilta kaipaisi hieman enemmän ambitiota. Kyllä tämän söi, mutta jos miettii mitä saa samalla rahalla 10 metrin päästä ravintola Orchidista tai vaikkapa Don Corleonessa (kas, en olekaan muistanut kirjoittaa tästä kokemuksesta .. kokemus se tosiaan olikin, myöhemmin siitä), niin miksi ihmeessä tulisi tänne?

Sisustus on ketjumaisella asenteella kasattu ja ihan kohtuullisen viihtyisä pistäytymispaikka, mutta hieman tämä on jo aikaa nähnyt. Ehkä se on ne (kätevät) TV ruudut jotka näyttävät lähtevät bussi- ja junavuorot, tai sitten vaan yleinen kauppakeskuksen vilinä, mutta hieman tämä tuntuu enemmän läpikulkupaikalta kuin sellaiselta missä haluaisi viipyä. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja hosuvaa, ketsuppia tuodessa osa siitä meni lattialle (ei putsattu) ja vettä kaataessa osa meni pöydälle (ditto). Tämä oli sinänsä hämmentävää, koska kun olen täällä joskus aikaisemmin ollut, niin palvelu on ollut rauhallisempaa ja ystävällisempää. Toisaalta kaikilla meillä on huonoja päiviä ja ymmärrän jos on kiire liian pienen miehityksen takia. Kasvisruokaa täältä voi teoriassa hakea, mutta menkää ystävät muualle. Käykää kuitenkin kerran katsomassa salaattibaari, se on ihan näkemisen arvoinen. Varsinkin nyt kun viereisessä K-kaupassa on kolme kertaa isompi (ja jonkun verran halvempi) vaihtoehto. Lasten kanssa en varmaankaan jaksaisi tänne könytä. Kaiken kaikkiaan yllättävän väsynyt meininki ja outoa että osui nyt kaksi putkeen näin innotonta vetoa. Pitää hieman harkita huomista kohdetta.

URL Memphis
Puhelin 010-7664560
Osoite Urho Kekkosenkatu 1 A 10, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.