Patisserie Teemu & Markus

IMG_2166.JPG

Piti käydä pikalounaalla tänään, joten päädyin sitten monta kertaa ohitettuun Patisserie Teemu & Markus -kahvilaan (vai mikä tämä on?) joka nykyään (ei aina tosin?) tarjoaa lounasta. Kyseessä on siis soppa (7,90e) joka varmaankin vaihtelee viikottain tai hieman useammin, sekä valinnainen leipä tai sämpylä jos ottaa mukaan. Tänään oli tarjolla Mausteinen rapukeitto sekä neljää erilaista leipää, joista valikoitui kirsikkainen kauraleipä. Tähän saa myös suodatinkahvin loppuun. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille, jonka vitriinistä löytyy myös erilaisia täytettyjä leipiä kaikenlaisten kakkujen lisäksi. Kakuthan, konvehdit etc taitavat kuitenkin olla se pääasiallinen tuote tässä paikassa. Vesi löytyy jännän lintulajitelman vierestä, jossa on myös ruoka-, sisustus- ja lifestylelehtiä.

IMG_2158.JPG

Ruoka saapui verrattain nopeasti, joka tällaisessa soppapaikassa onkin oletettavaa. Soppa oli laitettu kauniiseen kulhoon ja muutenkin astiat ja aseet olivat kivan tyyliteltyjä, tosin paperit olivat kahvilamaisen pieniä ja näin ollen syönti vaatii pientä tarkkuutta, varsinkin kun itsellä on tapana huiskia ruokaa vaatteille. Soppa oli hyvää ja miellyttävän samettinen suutuntumaltaan. Itse (katka)rapuja ei sopassa näkynyt, joten tekstuuri jäi aika yksipuoliseksi. Onneksi leipä oli aivan erinomaista, niin maultaan kuin sitkolta sekä kuorelta. Täällä selvästi osataan pelata taikinan kanssa ja pelkästään näin hyvän leivän takia kannattaa ainakin kerran käydä kokeilemassa. Kirsikka sopi yllättäen leipään hienosti ja toi uuden ulottuvuuden annoskokonaisuuteen. Kevythän tämä lounas oli, tosin oli myös edullinen.

IMG_2160.JPG

Sisustus on modernin kahvilan henkinen, mutta kuitenkin omilla persoonallisilla yksityiskohdillaan höystettynä. Runsas puun käyttö tuo myös tilaan lämpöä, joka jää puuttumaan kiiltävän valkoiseksi jätetyistä tiloista. Tornin edessä sijaitsevan tilan ikkuna toi mukavan valon ikkunan edessä olevalle tiskille, josta oli kiva tihrustaa ulos koristeena olevien leipien yms yli. Kasvisruokaa täältä mahdollisesti saisi täytettyjen leipien muodossa ja joskus (tsekkaa Facebook-sivut) löytyy myös kasvissoppa. Mutta siis ei aina. Lasten kanssa tänne voisi tulla yhtä hyvin kuin Picniciin, mutta ei täällä ihan hirveästi tilaa ole, että en tiedä tulisiko lähdettyä.

URL http://www.patisserietm.fi/
Puhelin 050-3653200
Osoite Yrjönkatu 25, 00100 Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.