Pjazza

IMG_1920.JPG

Uusi paikka Gocen tilalla tuli bongattua jo hetki sitten, mutta vasta nyt pääsi paikalle ihmettelemään menoa ja menua. Italialainen ravintola siis kyseessä ja painotus näemmä trattioria-henkisissä annoksissa, eli pizzaa, pastaa ja salaattia, antipastojen ja dolcen lisäksi. Näemmä tästä viikosta tulikin sitten “roskaruoka” viikko, kun vetelen vaan burgeria, pizzaa ja kebabia. Pitää varmaan repäistä joku himmeä setti perjantain kunniaksi. Sisälle astuessa ohjataan pöytään istumaan ja isketään menu eteen, lounaan struktuuri vaikuttaa olevan pari “päivän annosta”, pizza-vaihtoehdot ja sitten kaikki a la carte salaatit lounashintaan. Tänään oli tarjolla: Polpette con sugo e patate eli Lihapyörykät tomaattikastikkeessa ja peperoncino (11,50e), Minestra di riso con castagne eli Vihanneskeitto riisillä ja kastanjalla (9,90e), Pizzoissa (9,90e) Margherita e salsiccia eli Tomaattikastiketta mozzarellalla ja tuoremakkaralla sekä (Bianca) Tonno e capperi eli Tonnikala-kapris-punasipuli-pizza ilman tomaattikastiketta. Pizzan sivuun saisi halutessaan (3e) vihreän salaatin. Noin muuten salaateista (9e) löytyy kaikenlaisia kiinnostavan kuuloisia vaihtoehtoja, mukaanlukien waldorfin salaatti. Itselle valikoitui tuo tonnikala-kapris-punasipuli-pizza, ihan vaan kun se oli bianca, vaikka tonnikalaa nyt ei saisikaan enää syödä (hyi minua).

IMG_1897.JPG

Mukana tuli myös (kohtuullisen hyvä) veitsi, joka olikin tarpeen, koska pohja oli napakka ja taikina muutenkin erittäin hyvä. Reunat rapsahtivat iloisesti tätä syödessä ja kokonaisuutena pizza oli vedetty hyvin yksinkertaiseksi, antaen muutaman harvan komponentin tulla hyvin esiin. Valitettavasti niitä kapriksia en löytänyt etsimälläkään tästä pizzasta ja muutenkin vähän tuntui suola tai joku puuttuvan. Eli hyvin alkanut homma kompastui loppumetreillä. Olisin toki sanonut kapriksista ravintolassakin, mutta enhän minä enää lautasen saavuttua muistanut, että mikä se oma tilaus olikaan (en minä yleensäkään muista enää esim. yläkertaan saapuessa, että mitä lähdin sieltä hakemaan). Nyt tätä myöhemmin kirjoittaessa tajusin, että olisihan siinä pitänyt niitäkin olla. Ei tämä silti huono ollut ja pohja oli ehdottomasti parempaa tasoa kuin suurimmassa osassa stadin pizzapaikkoja. Arvostaisin kuitenkin Da Vincin yli tämän pizzapuolella nyt ainakin.

IMG_1904.JPG

Sisustus on hyvän näköinen, kuten se oli myös Gocen aikaan ja aika paljon samoja elementtejä on jäljellä siitä. Jotenkin tämä on ehkä saatu hieman valoisamman oloiseksi ja muutenkin isossa salissa korkean katon alla oli miellyttävää lounastaa. Harvat ikkunapöydät (itse sain ainoan Yrjönkadun puoleisen, suoraan rumpusetin vierestä) antavat mahdollisuuden kurkistella ulos ja ilmeisesti joinain iltoina stagella on elävää (jazz?) musiikkiakin tarjolla. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Kasvissyöjille täältä löytyy näemmä jokin “päivän annos” vaihtoehto joka päivä ja välillä saattaa pizzakin napsahtaa sopivasti kohdalle. Salaateissa nyt jokatapauksessa löytyy jokin vaihtoehto. Ainakin tilan puolesta täällä kannattaa käydä ja selvästi on ruokapuolellakin hyvää yritystä. Lasten kanssa tänne voisi mahdollisesti tulla, vaunujenkin kanssa pääsee helposti sisälle ja tilaa näytti riittävän. Mutta ehkä kuitenkin jotain muuta, syöttötuolitkin oli jotenkin piilossa, eikä muutenkaan paikka ollut ehkä lapsiperheille suunnattu, isoine baaritiskineen yms.

URL www.pjazza.fi
Puhelin 010-5812883
Osoite Yrjönkatu 18 B, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.