Armas

20140604-122007-44407717.jpg

HUOM! Ravintola on suljettu.

Kluuvin kauppakeskuksen kellarissa on nykyään Armas-niminen ravintola, jolla näyttäisi olevan oma savustamo(!) ja leipomo. Lienee Rislakin &co maatilatorin jäänteitä. Nyt nämä tilat jakaa Alepa ja subbari. Sinänsä harmi, että kyseiselle konseptille ei riittänyt asiakkaita. Mutta täytyy kyllä ihmetellä, että mitkä turistit Kluuvin kauppakeskuksen (vaikeasti saavutettavissa olevaan) kellariin muka saapuisivat? Ja hinnatkin olivat (kuulemma) sillä tasolla, että ei niillä normiruokaa olisi kovinkaan moni voinut kotonaan valmistaa.

No mutta se on niinkuin se on ja lämmintä ruokaahan tänne tultiin hakemaan. Ravintola on tosiaan hieman vaikeasti löydettävissä, erityisesti kun hissit olivat poissa käytöstä. Mutta kun vähän kurkistelee nurkkien taakse, niin kyllä ne portaatkin löytyvät. Parempaa viitoitustahan tämä tila kaipaa.

Perille päästyämme tultiin aika jännään hallimaiseen, hieman teolliseen tilaan (teurastamo tuli mieleen valkoisine seinineen). Tilaa oli sisustettu suomalaiskansallisromanttiseen fiilikseen, mutta vähän huonosti nämä kaksi ulottuvuutta kohtasivat.

Tilaus ja maksu tiskille, itse valitsin kasviskebabin paahdetuilla juureksilla ja härkäpavuilla (8e). Hevosenlihakebab 9e(!), Savulohikebab 10e (kollega valitsi tämän), Kluuvin kalakeitto 10e, Savulohi-perunasalaatti 8,5/10e, Juures-sienisalaatti 7,5/9e, Vuohenjuusto-spelttipasta-punajuurisalaatti 8,5/10e ja Katkarapuskagensalaatti 8,5/10e. Kieltämättä tuo hevosenlihakebab houkutti, mutta yritän painottaa kasviksia ja toisaalta nämä kebabit alkaa olla niin nähty.

Alkuun leipää (focaccia, ciapattahenkinen ja saaristolaisleipää) sekä voita. Leivät olivat ihan hyviä, mutta saaristolaisleipäviipaleet olivat aika paksuja ja näin ollen syöntikokemus oli melko jämäkkä.

Pääruoka tuli nopeasti ja näytti jokseenkin siltä miltä pitikin. Uunijuureksia olikin sitten ihan tarpeeksi ja ne olivat aika hyviä, ehkä pieni napakkuus olisi voinut tehdä terää. Jääsalaatti hieman auttoi tuomaan pientä rapsakkuutta muuten hyvin pehmeään tekstuuriin. Kasviksissa oli hieman tulisuutta, joka sopi niiden makeuteen hyvin. Sen lisäksi mukana oli vielä erinomaisesti marinoituja punasipuleita ja hieman jotain jugurttikastiketta. Yleisfiilis oli kuitenkin hieman lattea. Käytännössä läjä uunijuureksia, vaikka hyviä olivatkin, ei ehkä vielä lounasta tee.

Kollegan savulohikebab oli ilmeisesti myöskin vähän siinä ja siinä. Omasta savustamosta huolimatta jäi kuulemma kaipaamaan jotain lisää, kuten myös minä.

Palvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle täällä on kaikenlaista tarjolla, eri asia sitten että onko se jotain mitä haluaa. Yksi lapsiperhe täällä oli, mutta en ehkä itse tänne tulisi, vaan jäisin katutason Robertsiin tms.

URL armashelsinki.fi
Puhelin 050-4419687
Osoite Aleksanterinkatu 9, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.