Marival II

IMG_1780-2.JPG

Huomasin eat.fi:n vasemmassa laidassa olevan uutisvirran ja sieltä löytyikin muutama (itselle) uusi ravintola koestettavaksi. Buffetti laivaravintolassa kuullosti sen verran eksoottiselta kokemukselta, että päätin suunnata sinne tällaisena kolean kuulaana syyspäivänä. Laivan huomaa selvästi isosta “Lounas 9,70e” lakanasta sen kyljessä. Tänään oli tarjolla (torstai!): Hernekeitto, Karjalanpaisti, Kaalilaatikko sekä jälkkäriksi lettu hillon kera. Leipää löytyy tummaa ja vaaleaa voinappien vierestä ja loppuun voi ottaa myös kahvia/teetä. Salaattibaarissa oli vihreää salaattia tomaatilla ja kurkulla, kiinankaalisalaattia raejuustolla ja porkkanaraastetta. Näille salaateille saa myös tilata (1,50e) lisukkeita, kuten kanaa, kalaa ja fetaa. Buffa maksaa tosiaan tuon 9,70e, mutta yllättäen keitto ei kuulu siihen ja koska hernari kuullosti sopivalta, niin taivuin korkeampaan (noin, en muista ihan tarkkaan, oli hieman yli) 12e hintaan. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille, josta löytyy myös vesi.

IMG_1766-2.JPG

IMG_1771-2.JPG

Alkuun otin tosiaan hernekeittoa, joka oli kohtuullisen hyvää. Soppa oli hieman ehkä vetisempää kuin mihin on tottunut, mutta toisaalta ei ollut myöskään mitään bulkkia. Keiton viereen nappasin hieman salaattia salaattibaarista ja leivän viereen. Salaatit olivat melko ankeita, mutta leipä oli hyvää ja itse tehtyä, eikä mitään perus kaupan tavaraa. Itse pääruoka, eli kaalilaatikko ja karjalanpaisti, olivat hienoisia pettymyksiä molemmat. Kaalilaatikko pääosin sen takia, että ruoka-astia oli pääasiassa raavittu tyhjäksi (tämä tuli yllätyksenä kassan tytölle, joka soittelikin pomoltaan ohjeita), joten siitä oli vain jotain rippeitä omalle lautaselle. Kaali+jauheliha puolukkahillolla on kyllä hieno yhdistelmä ja tämän maku olikin ihan hyvä. Karjalanpaisti oli joko ollut liian kuumassa tai sitten liian vähän aikaa, koska liha oli hyvin sitkeää ja ikävän kuivakkaa syötävää. Lettu oli kiva lopetus lounaalle, mutta valitettavasti (toki myös ihan ymmärrettävästi) lettu oli täysin kylmä ja näin ollen ei oikein tuottanut mitään kovinkaan suurta makunautintoa.

IMG_1773.JPG

Sisustus on yllättäen meriaiheinen ja puitteet tässä ravintolassa ovatkin sen paras puoli. Näkymät NJK:n ja Vanhan Kauppahallin ohi hivelevät silmiä ja satama-altaan kevyt keinutus tuottaa miellyttävän kokemuksen. Asiakaspalvelu oli hapuilevaa, mutta ystävällistä. Kasvissyöjälle täällä ei ole mitään mitä voisi suositella, salaatitkin olivat niin väsyneitä eikä salaatinkastikettakaan ollut tarjolla. Lasten kanssa tänne voisi tulla jonkun pullan ehkä vetäisemään tai limpparin juomaan, mutta ruoka ei ollut niin erikoista (varsinkaan tähän hintaan), että tänne heidän(kään) kanssa tulisin.

IMG_1786-1.JPG

URL www.marival.fi
Puhelin 09-31023565
Osoite Eteläsatama, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.