Roots Kitchen

Haksahdin Hakikseen, kun piti saada safkaa naamariin ja tarjolla oli perjantaiburgeri uudessa Roots Kitchenin Stadin etiäisessä. Hakaniemen kauppahallin väistötila on sen verran hienosti tehty, että tänne tulee oikein mielellään asioimaan, vaikka varsinaisesti ei asiaa ollutkaan. Mutta koska oli uudehko mesta koestettavana ja olin vaihteeksi näillä nurkilla pyörimässä, niin burgerista huolimatta päätin tallustella paikan päälle ihmettelemään.

Vegetarian and vegan food at this stall in the Hakaniemi market hall. The burger was not very impressive, but the tasty avocado chimichurri compensated somewhat.

Some of the other restaurants in the area are Kolmon3n, Sen Chay and Soppakeittiö.

Bursaa (12e) siis ja tarjolla on tosiaan vain joko vege tai vegaaanivaihtoehdot. Menin defaulteilla, kuten yleensä. Mukaan tuli bataattiranut ja avokado-chimichurri.

Safkaa joutui odottelemaan hetken, joten vetäisi alle kahvin soijamaidolla ja vaklasin jengiä jotka asioivat kalatiskillä sekä muuten vaan parveilivat käytävillä.

Kun annos saapui, niin edessä oli tosiaan melko normaalin oloinen burgeriannos, joskaan ei paperiin kääritty ja ehkä värikkäämpi kokonaisuus kuin perus ketjupaikassa. Vakuuttavan näköisen bataattiranut olivat valitettavasti lötköjä kuin mitkä, mutta ihan kohtuullisen hyvin maustettu kuitenkin. Stara lautasella oli se herkullinen chimichurri, johon avokado sopi kuin nyrkki silmään. Vähän chilin puraisua ja siihen kermaisen vihreän tasoittava palanen hedelmää, sekä hyvin yrttiä. Mainiota.

Mutta se purilainen ei ollut mainio. Kauttaaltaan pehmeä pulla piilotti sisäänsä jotain ihme luiskia, jotka tulkintani mukaan olivat se “pihvi” eli seitania. Tämä oli burgeri vain ulkoasunsa puolesta, muuten tässä oli tällainen vähän outo sekamelska työnnetty kahden leivän väliin ja toivottu, että homma pelaa.

Mulle ei toiminut, tosin oli ne sörsselit siellä sisällä ihan ok makuisia, eikä mikään ollut mitenkään pahaa tai mitään. Hieman tätä seivasi se yrttimaustehässäkkä avokadon kanssa, mutta ei massiivisesti. Pitäisi uskoa jättää ne bursat sikseen. Mutta mielessäni paistoi se herkullinen Favelan annos ja olen toivonut, että jostain löytyisi toinen yhtä hyvä.

Sisustus on katu-uskottava, kauppahallin käytävillähän tässä maleksitaan, mutta on uskaliaasti laitettu väriä seinään jne. Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle sopii kaikki vaihtoehdot, mutta ehkä epäperjantaisin on parempi setti tarjolla?

URL www.rootskitchen.fi
Puhelin 040-7746047
Osoite Hakaniementorikatu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.