Cafe Kiasma

20140711-120705-43625129.jpg

Kiasman kahvila tarjoaa ituhippimeiningillä ruokaa, eli kasviksia monella eri tapaa. Löytyy täältä muutakin, mutta tuo on ehkä se ruokafilosofia ravintolan takana. Ja hyvä niin, kiva että on jotain ideaa tekemisissä, eikä vain “lounasbuffet, 9e” meininkiä. No jokatapauksessa, valittavissa on soppa, salaattibaari, soppa+salaattibaari tai sitten lautasannos. Soppa ja salaattibaari ovat buffettia ja kaikkiin annoksiin kuuluu lisukesalaattivalikoima, josta voi ottaa muutamaa valikoimaa varsinaisen salaattibaarin vierestä. Tällä kertaa valikoimassa oli Chili-tomaattikeittoa ja raejuustoa (en katsonut, mutta jossain kympin hujakoilla tämäkin pyöri), Brie-juusto-päärynäsalaatti (10,50e), Kylmäsavulohitartar, mummonkurkkua ja uusia perunoita (10,50e), Intialaiset lihapullat ja jogurttiraitaa (10,50e) ja sitten tietysti salaattibaari + soppa (14,50e). Päädyin valitsemaan soppa+salaatti vaihtoehdon, vaikka sillä onkin aika suolainen hinta. Halusin kuitenkin kokea koko setin ja kieltämättä oli hieman syyllinen olo, kun olin ottanut vahingossa edellisellä kertaa kollegan kanssa luvattomasti salaattibaarinkin puolelta tavaraa lautasannoksen alkuun. Virhe on helppo tehdä, koska mitään selkeää merkintää toimintaohjeista ei ole (seli seli) niin menussa kuin salaattibaarin puolellakaan.

Salaattia siis, tarjolla oli: salaattisekoitus, porkkanaraaste, riisi-papu-yms salaatti (nämä olivat lisukesalaattipuolella leipien kanssa), papusalaatti, juuressalaatti (tämä oli jännä), marinoituja oliiveja, porkkana-kapris-yms salaatti majoneesi(?)pohjaisella kastikkeella, aurinkokuivattuja tomaatteja punasipulilla ja nuudeleilla, lihasalaatti (eli voi itse valita, haluaako), savulohisalaatti (ditto), sienisalaatti, pari vinaigrettea ja siemeniä etc. Salaatin vieressä oli tummaa ja vaaleaa leipää sekä paria levitettä. Kahvi tai tee kuuluu myös hintaan, noin jälkkäriksi tms. Salaatti oli ok, mutta ei mitään sellaista, mikä olisi oikeuttanut tuon hintatason. Juuressalaatti oli kohokohta, koska sellaista ei yleensä saa ja siinä oli hauska marinadi. Tomaatti-chilisopassa oli hyvä polte, siitä pisteet, mutta muuten makumaailma oli tympeä. Ehkä pientä hapokkuuta tai jotain, tämä ei toiminut mielestäni juurikaan. Mannerheimin patsaan juuressa voi todeta, että leipä oli hyvää.

Sisustus on tyylikäs, kuten modernin taiteen museon kahvilalle sopii. Nykyisillä tuoleillakin pystyy peräti istumaan, toisin kuin niillä ihmeellisillä hökötyksillä, mitä täällä oli alunperin. Ulkona on terassi, mistä on kiva näkymä manskun vilinään. Kasvissyöjille täältä löytyy kaikenlaista, tosin pääosin puhutaan kuitenkin salaatista ja sopasta, mutta kuitenkin.. Lasten kanssa tänne voisi hyvin tulla, vaunuillakin mahtuu ihan hyvin, Facebook-sivuillakin oli keskustelua siitä, että voi varata vaikka pöydän johon sopii useampikin vaunukas. Ja kahvilan vitriinistä varmasti löytyy kaikille jotain, jos ei lounastarjooma satu kiinnostamaan.

URL www.kiasma.fi/tule-meille/syo-ja-juo
Puhelin 040-5308818
Osoite Mannerheiminaukio 2, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.