Mala

Hienon viikonlopun jälkeen oli hauskaa palata taas vanhojen kujeiden pariin. Prio-listalta piti nappaa taas yksi ja vähän teki mieli sellaista “itämaista”, joten otin sen viimeisen tunnetun (Full House löytyisi vielä Töölöstä, mutta en välttis sinne jaksa enää, toki kauempaa sitten löytyy enemmänkin tarjontaa), joka on valikoitunut mukaan seuraavista syistä.

1) Olen joskus ollut duunissa tuossa ihan naapurissa ja 2) eräs Pasilassa asuva kollega joskus puhui jotain (hyvää, tai ei ainakaan pahaa) tästä. Ja tietty joskus iskee ne 3) msg-vajarit. Torstaina on vielä odotettavissa miellyttävä ulkoilu R:n kanssa, joten tästä tynkäviikosta on tulossa oikein mahtava ja hieno.

A generic Chinese/sushi buffet in the brutal environment of East Pasila.

The area is not really known as a culinary destination, but there are a few restaurants here, such as Thai Asia Take-Away, Mero-Himal and Windsor.

Tarjolla on melko stanu buffa (10,90e), jossa on sushia, salaattia, soppa ja lämpimät safkat. Tänään tarjolla oli: Hapan/”tulinen” tomaatti-kanakeitto (Peking), salaattibaari (jäävuorisalaatti, tomaatti, kurkku, paprika, marinoitu kaaliraaste, maissi, herne, punajuuri-noppia, vihreitä oliiveja, maustekurkkua sekä pari chilikastiketta ja useampi kaupan salaattikastike), susheja (jännittäviä makeja mm. pötkönä fritattua california rullan oloista, lohinigireitä paahdettuna ja normi, tamagonigiri jne sekä “wasabi” ja gari), paistettuja udon-nuudeleita, hoisin possua, chililehmää, paistettua parsakaalia, kungpo-kanaa sekä riisiä. Loppuun oli kahvia tai teetä. Maksu hoidettiin kassalle tullessa.

Alkuun tuli otettua susheja, soppaa ja salaattia. Soppa oli hyvin neutraali makumaailmaltaan, tässä oli vain häivähdys sitä etikkaisuutta ja tulisuus loisti poissaolollaan. Pöydistä ei löytynyt edes chilisoossia, jolla olisi voinut modata (salaattibaarissa oli, mutta ei vaan jaksanut).

Sushit vaikuttivat koneellisesti duunatuilta, mutta riisi oli sentään semihyvin maustettua ja paahdetut lohet menettelivät. Salaatti oli perussettiä, mutta se kaaliraaste oli kivasti maustettu, joskin olisin siihen kaivannut enemmän happoa.

Pääruoka jatkoi tällaista normimeininkiä, possu, kana ja lehmä olivat makuprofiilinsa osalta lähes identtisiä ja näihinkään ei oltu viitsitty chiliä roiskia, tosin kompensoin sillä aavistuksen tulisella kastikkeella, mitä buffasta löytyi. Mutta kuten se alkupalojen kaaliraaste, niin tältäkin lautaselta löytyi pelastava palanen.

Paistetut nuudelit antoivat kivan puruvastuksen, eivätkä olleet överisti rasvaisiakaan. Lounas tyydytti sen pahimman aasia-kolotuksen hampaissa, mutta ei tämä mitään ihan hehkeintä kärkeä edusta Stadin tarjonnassa.

Sisustus on erikoinen yhdistelmä pitsisiä pöytäliinoja, muovikasveja sekä hauskoja taidemaalauksia pupuista (vai mitä noi on). Hieman tällainen toimistomainen tunnelmahan täällä oli, mikä tietty sopii tähän kohtaan Pasilaa oikein hyvin.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli parsakaalia ja salaattia, en välttämättä tänne ihan ensimmäiseksi menisi vegeilemään.

Ps. Vitsit noihin Wild-ravintolan iltamiin pitäisi päästä joskus käymään. Nyt siellä on City-lehden artikkelin mukaan hyönteisillallinen tulossa.

URL www.mala.fi
Puhelin 045-8408836
Osoite Opastinsilta 10, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.