Rugosa

Pääsin jälleen R:n kanssa lounaalle, joten nappasin kylmärintaman takaa hankalasti tavoitettavan vaihtoehdon ja sormi osui Larun uudehkoon Rugosa-ravintolaan. Tännehän ei metro-uudistuksen jälkeen oikein talvisin viitsi taapertaa keskustan tietämiltä, kun vaihtoihin menee jo niin paljon aikaa, että lounastauosta tulee turhan pitkä. Kesällä sitten voi käydä fiilistelemässä jalkaisin Larun merellistä meininkiä, täällähän on vielä muutama rafla käymättäkin. Tosin katsotaan nyt, että kauan tätä touhua enää jatkuu. Voi olla, että kesällä on jo muita harrastuksia. Ja muutenkin, piti ihan laskea listan raflat ja oikeasti sellaisia missä ajattelin käydä on 23 vielä. Noiden lisäksi on kahdeksan kahvilaa, jotka olen joskus ottanut listalle.

Sitten on muutama epärealistinen, mm. Skattan Kasino joka on rempassa, Haikaranpesä joka on nykyään naurettavan hintainen tasoonsa nähden sekä Fornitaly, joka on auki jotenkin kummallisesti/vain kesällä tms. Loput 67 (eli näitä on enää alle 100 omalla listalla) on enemmän tai vähemmän sellaisia, missä kävisin jos olisi pakko (aivan liian kaukana, peruslinjasto/täytettyjä patonkeja, hirveät arvostelut) ja en ole ihan varma että onko enää pakko. Pakottava tarve on näiden vuosien varrella alkanut hieman hiipumaan. Onhan tässä nyt jo pääosa (pizza-kebabmestoja ja snägäreitä ei lasketa) Stadin rafloista tehty ja nähty.

A tasty buffet with a selection of dishes from all over the place. The sushi was not that hot, but overall the lunch was a success.

Some of the other restaurants in the lovely Lauttasaari are Borneo, Trattoria Limone and Blue Peter.

Mutta vielä jaksaa, ainakin vähän aikaa ja tänään oli tosiaankin globaali buffet (10,80e) tiedossa. Tänään päivittäin vaihtuvalla listalla oli: Burgundin nautapata, cornflakes chicken, tofu-kasvisgratiini sekä lohikeitto.

Lisäksi buffasta löytyy aina: Sushia (sake, ebi ja joku vaalea nigiri sekä surimimakeja + tykötarpeet), leipää (tummaa ja iso vaalea) sekä salaattibaari (Salaatti-kurkku-tomaatti-punasipulisalaatti, papusalaatti, couscousia, maissia, marinoituja valkosipuleita, tursu, vihreitä chilejä, marinoituja oliiveja, makaronisalaattia, tzatzikia, joku muu valkoinen tahna, hummusta, vihreää tapenadea, yms). Loppuun oli kahvia/teetä sekä mangorahkaa.

Aloitimme susheilla ja nämä olivat kyllä vähän tällaisia kotikutoisia. Kala oli kuitenkin riittävän tuoretta ja vaikka sitä nyt ei ollutkaan painettu riisin pintaan, niin että olisi nigirit pysyneet kasassa, niin kyllä nämä nälkäisille maistuivat. Riisi oli kohtuullisesti maustettua, eikä liian tiukkaan pakattua, mutta kypsyys ei ollut ihan optimi. Pikkelöity inkivääri ja “wasabi”soija-sötkötys kuitenkin pelastaa aika paljon. Ja hintaansa nähden tämä oli ok suoritus.

Salaattibaari notkui isoksi osaksi purkkikamaa, jotka eivät kuitenkaan maistuneet mitenkään seisseiltä tms, varaston kiertonopeus täällä on ihan omaa luokkaansa kun jengi parveilee buffan ympärillä. Ne tahnat kuitenkin pelastivat päivän, tzatziki oli paksua ja melko valkosipulista (tähän piti tietysti törkätä mukaan niitä marinoituja kynsiä), tapenade mukavan oliivista ja hummuskin oli ihan jees. Näitä kun sotki niiden pikkelöityjen juttujen kanssa yhteen, niin toimi kyllä kivasti. Vaalea leipä oli liian pullamaista omaan makuun, toimien kuitenkin passelisti soossirippeiden noukkimiseen.

Pääruokapuolelta löytynyt lihapata oli vähän niin ja näin, lihapalat olivat pääosin menneet liian sitkeiksi ja muutenkin maku ei jotenkin puhutellut. Se kana oli kuitenkin aika hyvä.

Jännä kontrasti erittäin mureaksi paahdettua paistileikettä – joka oli silti pysynyt mehukkaana – sekä rapsakan makeaa, melkein bbq-kastikemaista pintaa. Tähän kun vielä törkkäsi paprikamajoneesia kylkeen ja haukkasi nurkan hyvin duunatusta, ronskista perunasta, niin pelitti hienosti.

Lohisoppaakin piti maistaa, kun sitä kerran oli. Melko suolaista ja lohikin mennyt snadisti yli, mutta sinnepäin ja liemi oli sopivan täyteläinen. Perunatkin oikean kypsyisiä.

Loppuun oli kahvia ja mangorahkaa. Itse maistoin rahkasta vain pienen siivun, mutta R:n kommentti tästä oli, että maistui kovasti piltiltä. Ja rahkan sijaan tuossa tuntui olevan enemmän sellaista kermavaahtomaista meininkiä. Hyvä kuitenkin, että on jälkkärikin.

Vähän tästä kattauksen laajuudesta tuli Caverna mieleen, mikä ei ole mitenkään huono vertauskohta. Ei tämä toki sille levelille pääse, mutta kuitenkin tällainen maittava ja kattava buffa kohtuullisella hinnalla. Kannattaa käydä, jos olet huudeilla.

Sisustus on modernin oloinen, joskin tässäkin on päädytty aika persoonallisiin ratkaisuihin. Akvaarioita näkee nykypäivänä harvemmin, pohjoisafrikkalaishenkiset laatat toivat tiskiin värikkyyttä ja osa pöydistä oli jännä yhdistelmä mummon pirttipöytää ja ysärifiilistä.

Isot ikkunat tulvivat valoa tilaan ja tässä oli mukava istuskella lounastamassa, varsinkin kun seura oli niin hyvää. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista, buffaa täytettiin kiivaalla tahdilla. Kasvissyöjälle oli vähän vähemmän juttuja (joku tofuhommeli, mihin ei liiemmin kukaan koskenut), enemmän karnivooreille sopivia asioita.

Ps. Tämä oli lounaspaikka #819, eli periaatteessa johonkin lukuun 850 on nykyisellä listalla helppo päästä. Senkö verran täälläpäin on rafloja? Valviran tilastoissa oli A- ja B-anniskelulupia Helsingissä 1262 kpl viime vuonna. Onko loput ketjumestojen toisia pisteitä vai olenko missannut jotain? Kebab-mestat, snägärit eikä suurin osa muista pikaruokaloista edes tarjoile viinaa. Missä se 400 raflaa piilottelee? Ei ku hei, nehän on tietty kaljabaareja. Mistä mieleen tulee yksi vitsi inttiajoilta.

URL www.rugosa.fi
Puhelin 050-5127441
Osoite Kiviaidankatu 9, Helsinki

6 thoughts on “Rugosa”

 1. Villa Nepal oli parantanut ruokansa tasoa avajaisten jälkeen tai sitten tuurilla valitsin maistuvamman annoksen. Tänään fish butter oli hyvää.

  Ravintola New Light kannattaa myös lisätä listalle jos jaksat Vuosaaren asti matkata julkisilla

  1. Kiitos kommentista! Villa Nepal on listalla, mutta en ole jaksanut hetkeen matkata Itikseen. Pitääkin käydä siellä, kun alkaa nepalilaista tehdä mieli.

   Vuosaaren tarjonta on tosiaan jäänyt listan ulkopuolelle, hyvä kun muistutit! Pitääkin katsoa, että mitä siellä on. New Light meni heti käsittelyyn.

 2. Nooooo!! Et saa lopettaa, tämä blogi on ihan parasta arki-iltojen viihdettä! 😀 Ja vieläpä aidosti hyötytietoa!

  Jos muuten ikinä eksyt Espoon suunnalle lounaalle, Haukilahteen avasi juuri georgialainen ravintola http://www.rioni.fi. Varmasti hieman perusmassasta poikkeavaa safkaa luvassa. 🙂

  1. Kiitos kauniista sanoista! En minä tätä ihan vielä ole lopettelemassa, mutta muutoksen tuulet puhaltelevat. Ja onhan tätä nyt tullut jo harrastettua melko pitkään. Mutta vielä tosiaan jaksaa, ainakin jonkun hetken.

   Rionissa pitää käydä joku kerta, kiitos vinkistä!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.