None

R. tuli Stadiin ja nappasin lyhenevältä listalta None Shop -kaupan, joka sijaitsee Tennispalatsin kulmassa, Makuunia vastapäätä. Käykö näissä vuokraamoissa enää kukaan?

Muistan etäisesti sen ajan, kun mutsin kanssa vuokrattiin Betamax-laite ja muutama leffa Pohjois-Haagan ostarin videovuokraamosta. Sillon oli kanssa se HTV:n musta laatikko. Sillä pääsi katsomaan taivaskanavia, joista tulikin opittua perus englannin kielen taito.

A cafe hidden inside a “lifestyle” shop, the food was not very good, except for the singed salmon.

For more cafe-in-a-shop experiences, see Rulla, Mo Café and Wild.

Tämä jännästi nimetty kauppa on tällainen nykyaikainen hybridisysteemi, missä on aatteellisia ruokatarvikkeita sekä kaikenlaista krääsää vaatteista puuleluihin. Lounastakin (10e) on tarjolla, ton-ton-ton linjalla (mielenkiintoisesti viisitahtea.com toimii vielä deep linkeillä, mutta etusivu on klesa).

Tänään tuo manifestoitui seuraavanlaisena lautasannoksena: Paahdettua lohta, höyrytettyä riisiä ja grillattuja kasviksia sekä tomaattista none-kastiketta. Tilaus hoidettiin tullessa ja maksu lähtiessä.

Safka tuli kaupan etuoven viereisestä keittiöstä melko nopeasti (vähän asiakkaita) ja oli sinänsä ihan värikäs setti lautasella. Päälle oli ripsoteltu vielä jotain salaatintynkää, joka freesasi annosta, varsinkin kun siinä oli pieni häivähdys aavistuksen hapokasta kastiketta.

Kala oli lautasen starba ja liekinheittimellä duunattu pinta, sekä lähes sashimin kypsyinen sisus toimi riittävän hyvin. Kaikki muu annoksessa jäikin sitten vähän heikon puoleiseksi, varsinkin se riisi oli kuivahtanutta ja kokkereista. Uunikasvikset lötköydessään eivät juuri puhutelleet, vaikkakin toivat vähän makeaa komponenttia mukaan.

Tomaattikastike oli melko perusmeininkiä, viileä ja ujosti maustettua. Lounas ei ollut näin ollen erityisen hääppöinen, mutta kohtuullinen kala seivasi pahimmat puutteet.

Sisustus on tällainen jännä, niinkuin näissä kauppojen sisään piilotetuilla rafloilla on tapana. Ympärillä on vaikka minkälaisia tuotteita, joista pari tarttui mukaankin, näin joulutunnelmissa. Asiakaspaikkoja on duunattu yllättävän monta näin pieneen tilaan ja isot ikkunat avautuvat Baanalle sekä entisen Kynän edustalle.

Kasvissyöjille saattaa olla joskus jotain. Lounaslista – jota ei aktiivisesti päivitetä – antaa vihjeitä siihen suuntaan, mutta toisaalta lähellä on esim. Twisted Street Kitchen, josta saanee parempaa settiä. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä.

Ps. Nyt mennään luvussa #782, joten tänä vuonna ei ihan pääse siihen kahdeksaan sataan ravintolaan, mutta rimaa hipoen kuitenkin. Nyt tosin alkaa jo olla hieman sellainen olo, että pussin pohja jo häämöttää. Uusiahan toki tulee vielä ja tallessa on joku 60-80 varteenotettavaa raflaa. Lisäksi toi metron laajennus mahdollistaa täsmäiskut Tapiolaan yms, mutta kyllä tässä bulkki alkaa olla hoidettu ja loppu on hifistelyä.

URL www.noneshop.com
Puhelin 050-3009875
Osoite Fredrikinkatu 65, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.