Paulig Kulma

Huhhahhei ja skrommia pullo. Tää kirjoittaminen on taas vähän alkanut takkuamaan, johtuen yleisestä kisaväsymyksestä. Tiloissa on pikkuhiljaa siirrytty siitä maanisesta vääntämisestä omille rajoille. Note to self: kun alkaa hampaissa kihelmöimään, niin sitten on tehty liikaa duunia. Mutta ei se haittaa, kyllä se löytyy.

Torstaina oli vuorossa käynti Suokkiin, mikä piristi jonkun verran ja siellä pääsi vielä turisemaan vanhojen tuttujen kanssa, toki työasioista (kuinkas muuten), mutta kuitenkin. Se lauttamatka on lyhyt mutta miellyttävä ja tulikin heiluttua kannella nauttimassa raikkaasta meri-ilmasta.

Heavily influenced by coffee making, this stylish roastery also has salads and soup for lunch. The salad I had was good and the size was generous.

Other restaurants in the Kluuvi shopping mall are Pizzarium, Pancho Villa and Fratello.

Pauligin kulmassa, joka tähän Kluuvin nurkalle on iskeytynyt pikku hetki sitten, on tarjolla salaattia (10,20e tai 11,90e, en ole ihan varma hinnoittelun perusteista) ja soppaa (7,90e). Tänään oli tarjolla: Kookoksinen porkkanakeitto sekä salaatti (kanalla, lohella, nyhtiksellä tai soijalla) jossa oli kvinoaa, omenaa, pinaattia, artisokkaa, fenkolia, kesäkurpitsaa, paahdettua perunaa. parsaa coleslawta ja oliiveja.

Salaattikastikkeita oli: Yrttivinaigrette, oliiviöljy, chili ja curry. Otin salaatin lohella ja yrttikastikkeella. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskillä, josta saa numerolapun peesiin. Aseet, paprut ja vesipiste ovat hajasijoitettuja pitkin raflaa, joten joutui vähän säätämään niiden kanssa, ennenkuin oma pulpetti oli järjestyksessä ruokailua varten.

Salaatti oli runsas ja hyvänmakuinen, jos nyt ei sitä kvinoaa oteta huomioon. Savulohi oli maittavaa sekin ja yrttivinaigrette toimi erittäin hyvin, olisin sitä ehkä snadisti enemmänkin voinut ottaa, tosin sitruunaslaissi löytyi myös, mitä roiskuttelemassa sai vähän lisähappoa mukaan annokseen. Tämä oli tällainen ruokaisa lounassalaatti jolla sai kivan kevyesti vatsan täyteen, mutta ei ähkyyn.

Sisustus on mielenkiintoinen yhdistelmä kahviin liittyvää rekvisiittaa jännillä steampunk-henkisillä vivahteilla. Kupariputkea löytyy ja koneistusta, joka miellytti propellipäätäni.

Tässä oli mukava istuskella kaiken kahvilan vilinän välissä. Ulkona löytyy myös urbaani terassi ja yläkerrassa taitaa olla enemmänkin tilaa, en tosin sinne ehtinyt harhailemaan.

Asiakaspalvelu oli kohteliasta, tosin olin ruuhka-aikaan liikenteessä, niin jouduin hetken venailemaan salaattia. Mutta toki hyvä, että ne valmistetaan komponenteista, eikä vedetä vaan jotain väsyneitä yksilöitä vitriinistä. Kasvissyöjälle oli useampiakin vaihtoehtoja. Lasten kanssa voisi hyvinkin piipahtaa vaikka sämpylöillä tms, tilaa löytyi ihan kohtuullisen hyvin vaikka olikin jengiä paljon pörisemässä.

URL www.paulig.fi/kulma
Puhelin 040-0903940
Osoite Aleksanterinkatu 9, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.