Publik

Kävin sitten Sri Nakhonin ovella, ei muuten ollut vielä auki. Mutta!(!12) paluumatkalla kohti kovaa ydintä, muistin eiliseltä (vielä vanhakin jaksaa muistella eilisiä) että The Mess oli hävinnyt Pikkurobalta ja tilalle oli tullut joku Publik. Sinne siis. Samalla yritin löytää Levainia, mutta epäonnistuin täydellisesti, olin jotenkin onnistunut sijoittamaan sen päissäni Design Museon hollille.

Ehkä sekotin sen siihen Juuren avaamaan kahvilaan tai sitten tuohon Ohranan talon remonttiin. Eniveis, kumpaankaan en siis mennyt, thaikkua tai leipää syömään. Joku toinen kerta. Sri Nakhonin ovella tosin oli remonttimies joka arveli, että ainakin kuukausi vielä menisi tunkkaamisessa. Jos sitten kesä-heinäkuun vaihteessa yrittäisi uudelleen, sattuineista syistä olen kuitenkin silloin Stadissa tekemässä hommia hiki päässä.

A bar with a bistroish lunch, the smoked salmon pasta I had was pretty tasty and had a nice chili kick to it.

The surrounding area has many exquisite restaurants, such as Vinkkeli, OX and Juuri.

Saapuessani Publikin luokse, oli edessä tuttu näky, eli The Messin logo oli vielä valokyltissä (ja vähän raflan sisälläkin) tallessa. Nimien vaihtaminen on yllättävän vaikeaa. Ikkunateipit oli kuitenkin ehditty jo hoitaa, joten inekseen vaan ja listaa ihmettelemään. Eiliseltä skannaukselta oli osunut silmään Briejuusto salaatti (sic), mutta kun tarjolla oli alkusalaatti niin se tuntui taas hieman redundantilta vaihtoehdolta. Purilaista ei oikein tehnyt kaiken pizzan ja makkaran jälkeen mieli, joten otin sen pastan.

Kuten kuvauksesta kuuluu, niin listalla oli tänään: Briejuusto-salaatti (10,30e), savulohipasta (10,30e) sekä juustobursa ranuilla (12,50e). Alkusalaattina oli vihreä salaattisekoitus, oliiviöljyä, balsamiccoa, suolaa, pippuria ja siemeniä sekä paahdettua vehnää (wut?). Kylkeen oli myös focacciaa. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa. Vedet löytyy pöydistä sekä vesipisteestä, jossa on myös aseet (näitä joutui vähän hakemaan).

Alkusalaatti oli ihan jees, tuoretta salaattia ja balsamivinaigrette toimii hyvin. Tosin se paahdettu vehnä rouskui aika huimasti hampaissa, tuomatta mitenkään erityisesti makua mukaan geimiin. En ollut aiemmin törmännyt, onko tää joku anti-anti-gluteenijuttu tai jotain? Mistä tulee mieleen Strictly Dumplingin jotkut jaksot missä mm. esitellään kiinalaisia annoksia, jotka koostuvat gluteenipalasista (Kao Fu) kastikkeessa.

Pääruoka saapui suht vikkelään (aikaisin liikkeellä etc, mikä osoittautuikin ihan hyväksi vaihtoehdoksi, koska ravintola täyttyi minun jälkeeni melkoisella tahdilla, eli jos käytte, niin olkaa ajoissa tai myöhään) ja oli aika stanu pasta-annos, tosin olihan siihen pakko iskeä rucolaa päälle (miksi?), tosin oli tässä myös tilliä. Penne sopi tähän ihan hyvin, oli myös kohtuullisen hyvin keitetty. Savulohi esiintyi annoksessa hieman kermaisena tms sörsselinä, pääosin pohjalle kasaantuneena.

Lohi oli ok, mutta se mikä kohotti tätä snadisti normisetin yli oli se kiva chilin puraisu, joka oli onnistuttu levittämään kauttaaltaan annokseen. Tämä ja se tillin sekä rucolan (joo, myönnetään, oli tämä ihan sopiva tässä kontekstissa) pieni yrttisyys pelasivat hyvin yhteen chilin kanssa. Tämä oli ihan hyvä tällainen simppeli kotiruokalounas, tosin ei ihan yhtä iskevä kuin eilinen Malaga Bar systeemi, mutta silti parempi kuin perus linjasto. Mutta kyllä tämä jäi tosi isosti The Messin varjoon, sääli.

Sisustus on käytännössä vähän modattu The Messin sisustuksesta, eli vähän tällaista industrial-henkistä touhua, paljon asiakaspaikkoja pienessä tilassa ja viinahyllyt framilla baaritiskin takana. Baaritiskillä, ikkunan ääressä tässä sitten istuskeltiin kuin kanat orrella. Edelleenkin tästä oli viihdyttävää tutkailla Pikkuroban vilinää, kun ihmiset seikkailivat rakennustelineiden varjossa. Ja edelleenkin sen baaritiskin tukipuomi oli omille jaloille just hieman väärässä korkeudessa.

Asiakaspalvelu oli ujon ystävällistä, aika nuorta tarjoilijaa oli mestoilla, hyvä niin, toivottavasti vaikka kesätyöläisiä, kun nykyään nekin mahdollisuudet nuorille tuntuu olevan aika tiukassa. Kaikki sujui siis mallikkaasti. Kasvissyöjälle oli se salaatti, Brie-juustolla (haittaakse?). Lasten kanssa voisi noi korkeat jakkarat tuottaa jännittäviä tilanteita ja muutenkin varmaankaan en jaksaisi lounasaikaan ahtautua, illallahan tämä taitaa olla painottunut virvoitusjuomien myyntiin.

Ps. Hyvää helatorstaita, toivottavasti säät jatkuvat hyvinä.

URL www.publik.fi
Puhelin 040-0606770
Osoite Pieni Roobertinkatu 9, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.