Frans & Amélie

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/17/16

Rentouttava, mutta rää’än täytteinen, Tallinan loma on nyt takana (käytiin parissa raflassa, lisää siitä ehkä myöhemmin) ja uusi uljas työviikko buranan voimalla pystyi alkamaan. Ameriikantauti vaivaa vielä ja aiheutti myöhäisen (~klo 9) lomaltapaluun ja siitä johtuvan super ruuhkaisen päivän. Näistä syistä päätin napata listalta uus-vanhan Fransmannin, eikun siis Frans & Amelien. Tämä uudistunut Sokos-hotelliketjun ravintolapuoli on saanut nimen lisäksi kalustuksen freesauksen. Mutta ruokapuolella mennään jokseenkin samoilla linjoilla.

A decent hotel restaurant offering lunch buffet with a French vibe.

The area has a lot of good restaurants, and in the immediate vicinity you can find Caverna, Momotoko and Base Camp.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/17/16Ravintola tarjoaa salaatti + lämmin ruoka -buffettia (12e) ja koska tänään oli tarjolla samaa kuin viime käynnillä (kun tämä oli vielä Fransmanni), niin siinäkin mielessä oli kiva tehdä vertailu entiseen. Tarjolla oli siis: Kukkoa viinissä pilahviriisillä sekä salaattibaarissa salaattisekoitus, kanasalaatti, kurkkua, porkkanaa, kikherne-paprikasalaatti, papusalaatti, bulgurisalaatti sattumilla, papu-pariisinperunasalaatti, pariisinperuna-kylmäsavulohisötkötys, keitettyä kananmunaa, tapenade mustista oliiveista, rouille (tai sitten majoneesi-valkosipulisekoitus tms, tässä ei ollut lappuja, mutta muuten oli hyvin kyltitetty), marinoitua kaalisalaattia, siemeniä, sieniä ja varmaan jotain muutakin minkä unohdin. Muutamaa eri leipää, mm. iso lämmin maalaisleipä ja voita levitteeksi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/17/16

Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa kassalle. Tarjolla oli myös muuta, mukaanlukien Syö 10 -viikkojen tarjouksia, mutta otin tietty tuon buffan. Päivän lehtiä vaikutti olevan tarjolla myöskin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/17/16

Alkusalaatti oli runsas ja kattava sekä melko yhteensopivista komponenteista kasattu. Itselle kärkeen nousivat “rouille” (vai mikä sitten olikaan) tahna ison makunsa puolesta ja marinoitu kaalisalaatti, jostain syystä tällainen viehättää minua suuresti. Leipä oli lämmintä ja ihan hyvää, tapenade sekä se toinen tahna sopi hyvin leivän kanssa nautituksi. Muutkin komponentit olivat tuoreita ja hyviä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/17/16

Pääruoka (johon oli pakko tietysti ottaa sitä valkoista tahnaa) toimi sekin hyvin. Pilahviriisi menetteli, mutta “kukko” (eli kana) oli sitäkin mehevämpää ja mehukasta. Tosin osittain oli mennyt aavistuksen yli, sellaiseksi liian pehmeäksi, mutta vain yhdestä kohtaa. Sienet ja pekoni olivat pienessä sivuroolissa. Tämä oli kuitenkin hieman parempi kukko viinissä kuin edellisellä kerralla ja salaattipöytä toimi jokseenkin yhtä hyvin. Ihan kohtuullisen hyvä suoritus, varsinkin tällaiseksi ketjuhotellin ravintolaksi. Mielestäni tältä osin uudistaminen on onnistunut.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/17/16

Sisustus on freesimpi kuin aikaisemmin ja ilmettä on virtaviivaistettu onnistuneesti. Onhan tämä vähän tällainen neutraali kokonaisuus, mutta toisaalta se on ihan odotettavissa. Ihan kiva täällä oli istuskella lounastamassa ja äänimaisemakin oli sopivan kevyttä ranskalaista menoa, joka sopi ympäristöönsä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/17/16

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvisyöjälle oli ehkä jotain varsinaisella listalla? Mutta siis lihapainotteinen menu. Lasten kanssa tuskin tulisi käytyä, ellei olisi hotellin asiakas.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/17/16

Ps. Passiosta saa nykyään lounasta! Jei!

URL www.raflaamo.fi/fi/helsinki/frans-amelie-helsinki
Puhelin 010-7855104
Osoite Kluuvikatu 8, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.