Santa Fé

IMG_2211.JPG

Päätin sitten ryynätä vielä Santa Fén, kun näitä burritoja on tullut syötyä jo useampi kappale. Paikkahan on hieman tuoreempi tulokas kuin Cantina West, mutta vain hieman. Paikka tarjoaa joka päivä lautasannoksia, tänään oli tarjolla: Vuohenjuustosalaatti (9,30e), Katkaraputortilla (9,30e), Pariloitua kanaa metsäsienikastva ikkeella (9,30e), Kana/nauta/vege-burritot (10e), Kana/nauta/vege-fajitas (15e). Alkuun ei ole mitään eikä ole loppuun kahviakaan. Itselle valikoitui luonnollisestikin burrito (jee..) kanalla ja vesi, jota tuli oikein iso tuopillinen.

Burrito läjähti pöydälle niin nopeasti, että en oikein osannut sitä uskoakaan. Jos on kiire, niin näemmä (yksin) saa annoksen supernopeasti eteensä. Ainakin burriton, joskus salaatin (tämä oli ihan hyvä) täällä syöneenä tiedän, että sitä sai hetken odottaa, tosin sillon oltiin isommalla köörillä liikeellä. Mutta ei tämä silloinkaan ollut hidas. Mutta se annos. Lautanen oli hieman haalistunut meksikoteemainen tapaus, jolle oli heitetty halon kokoinen burritopötkylä, melkoinen setti juustokastiketta sekä sekalainen seurakunta juttuja. Kaunis tämä ei missään tapauksessa ollut, mutta toisaalta harvemmin näitä näön takia vedetään. Entäs se maku? Aloitetaan niistä muista jutuista: salsa (jos tätä sellaiseksi voi kutsua) oli käytännössä hakattua tomaattia ja sipulia, vieressä pari (sentään kalamata) oliivia ja pikkelöityjä jalopenoviipaleita sekä silputtua jäävuorisalaattia. Ja toki sitä juustokastiketta (tämäkin vaikutti kaupan hyllystä napatulta), mutta guacamole sekä hapankerma jäi tästä uupumaan. Ja pötkylä olikin sitten ihan omaa luokkaansa. Voi olla että itsellä jotenkin burriton sisäinen filosofia vaan eroaa keittiön näkemyksistä, mutta se kama mitä burriton sisällä oli ei ollut kyllä mielestäni ihan täysin ollut sitä mitä piti. Maustettua pataruokaahan tämä tuppaa muistuttamaan, mutta nyt oli yksittäiset komponentit tekstuurin puolella melkoisen hyvin esillä kun vastaan tuli valtavan kokoinen tomaattiviipale, neljäsosa paprikasta ja valtavan kokoisia kanapaloja. Silti kaikki maistuivat samalle, melko neutraalille setille. Melko heikko esitys, varsinkin kun ottaa huomioon että täällä olen itse (vuosia ja vuosia sitten) syönyt oikein herkullisia annoksia, niin fajitaksia kuin myös lampaan kyljyksiä. Ottaen huomioon foodiebuumin ja erityisesti lähiaikoina ilmestyneet aidompaa meksikolaista tavaraa tarjoavia, innostuneita keittäjiä sisältäviä ravintoloita, niin kyllä tämä jäi hyvin latteaksi ja epäonnistuneeksi tapahtumaksi. Kyllä tätä söi, mutta kun kaikki muut vaihtoehdot tarjoavat parempaa, niin pitää kysyä että miksi näin. Onko vanha maine jäänyt ainoaksi myyntivaltiksi? Vieressä sinnitteli aika pitkään Piccolo Mondo vanhalla maineella ja nyt siinä on pizzaburgereita tarjoava Morrisons. Toivoisin vähän enemmän yritystä ja ammattiylpeyttä.

IMG_2212.JPG

Sisustus on se mikä täällä on aina ollut, ihan kivasti vedetty texmex teema ja hauskan sokkeloinen, erityisesti pidän Aikatalon sisäpihan puolesta. Mutta kulahtanuthan tämä paikka on ja pölyä lamppujen päällä niin paljon, että hämärä valaistus on kerrankin hyvä juttu lounaspaikalle. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja erittäin nopeaa. Kasvisruokaa täällä edusti salaatti, jota voin kyllä suositella aikaisempien kokemusten perusteella. Saahan täältä toki noita burritoja vegeillä, mutta hmm.. Fajitaksia tosin kollega kehui ja ne ovat ainakin ennen muinoin olleet oikein hyviä, joten mene ja tiedä. Lasten kanssa en varmaankaan tänne ensimmäisenä suuntaisi, vähän ehkä kuitenkin osuu aikuisempaan makuun.

URL www.rafla.fi/santafe
Puhelin 09-42426010
Osoite Aleksanterinkatu 15, Helsinki

 

2 thoughts on “Santa Fé”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.