Aangan

image

Nollakelit intouttivat ulkoilemaan katoilta tippuvien jääpalojen sekaan, joten skannailin hetken lounasvaihtoehtoja ja päädyin hieman yllättäen nepalilaiseen. Tämä Hietsun kauppahallin vieressä sijaitseva nepsku oli itselle täysin uusi tuttavuus, en ole täällä aikaisemmin käynyt ikinä, enkä yleensäkään rekisteröinyt ravintolaa tässä kohtaa. Mesta tarjoaa perus peltilautasannoksia salaattibaarilla, yllättään edukkaalla hintatasolla.

Tänään oli tarjolla: Shahi paneer eli tuorejuusto, cashewpähkinä ja tomaatti voi-kerma-kastikkeessa (8,50e); Gobi masala eli paistettua perunaa ja kukkakaalia, kuminan siemeniä, inkivääriä, tomaattia ja sipulia masala-kastikkeessa (8,50e); Kukhurako korma eli haudutettuja kanafilee paloja sipuli-tomaatti-kermakastikkeessa (8,80e); Khursani bhendo eli haudutetut lampaan palat, sipuli, paprika, valkosipuli, tomaatti, inkivääri ja vihreä chili soijakastikkeessa (8,90e); Machha masala eli friteeratut pangasius kalapalat, sipuli, tomaatti ja inkivääri masalakastikkeessa (8,90e); Mix thali eli combo kahdesta edellisestä annoksesta (10,10e) sekä päivän erikoinen joka tänään oli tandoorimarinoitua kanaa (9,50e).

Kaikkiin annoksiin kuuluu Naan-leipä sekä salaattibaari, jossa tänään oli: jäävuorisalaatti-tomaatti-kurkkusekoitus, (punertavaksi) marinoituja sipuleita, päärynänviipaleita, oliivi-aurinkokuivattutomaattisekoitusta, porkkanaraastetta sekä salaattikastiketta. Ja salaattikastikkeen vierestä löytyi myös chilikastiketta saavillinen. Itselle valikoitui se päivän erikoinen kuin eat.fi:n kommenteissa tandoorimarinoitua kanaa oli niin estottomasti kehuttu. Päivän lehtiäkin näytti olevan salaattibaarin viereisessä avokaapissa tarjolla.

image

Alkusalaatti oli ihan perussettiä, niitä pikkelöityjä chilipalkoja vähän jäin kaipaamaan, mutta ne sipulit toimivat hyvin ja tästä riitti nakerreltavaa ennen pääruoan saapumista. Naan-leipä oli ihan jees, edelleenkin se Shubha Kamanan leipä oli mielestäni hieman muhkeampaa ja parempaa, mutta tämäkin oli oikein kelvollinen. Riisi oli kohtuullisen hyvin keitettyä, muutama paakkuuntunut kasauma löytyi, eikä tätä ollut sen suuremmin maustettu millään erikoisella, niinkuin joissain paikoissa. Raita ja linssihässäkkä olivat herkullisia ja näitä olikin kiva kaivella kaukaloistaan leivällä. Ja se kana? Ihan ok, sellainen tasainen keskitason suoritus, rohkeampaa maustamista olisin kaivannut, mutta ainakin kastiketta oli kasattu lautaselle hyvin paljon. Eipä näissä nepalilaisissa yleensä nälkä jää. Sijoittaisin tämän jonnekin Base Campin ja Nilgirin kanssa samoille leveleille.

image

Sisustus noudatti sitä peruskaavaa, siisti ja täynnä asiakaspaikkoja. Seinillä muutama aiheeseen kuuluva taulu ja kassan tiskinä sellainen jännä pylvässtruktuuri mitä näissä aina on. Asiakaspalvelu oli asiallista ja nopeaa. Kasvissyöjälle oli niitä juusto/peruna-annoksia. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, mutta aika tiukkaa tekee paikkojen suhteen ainakin lounasaikaan.

URL www.aangan.fi
Puhelin 09-42893433
Osoite Hietalahdenkatu 8, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.