Arthur

image

Eilinen jäi väliin käsittämättömän kuumekohtauksen takia (ensimmäinen sairaslomapäivä vuosiin) ja tänään sitten buranan voimalla ja aurinkoisen ilman innoittamana päätin käydä hotelli Arthurin ravintolassa ruokailemassa. Paikka sijaitsee Kaisaniemen puiston kupeessa, Ryan Thai ravintolaa vastapäätä ja tarjoaa lounasbuffaa (11,90e). Tänään oli tarjolla: Salaattibaari, Äyriäiskeittoa, Karjalanpaistia, Perunaa, Kanapastaa, Lämmintä kasvislisäkettä sekä Kasvispyöryköitä. Salaattibaari käsitti: salaattisekoitus, tomaattia, juures-retiisi-sekoituksen, juustokuutioita viinirypäleiden kanssa, keitettyä kananmunaa, lohi-paprika-salaatti, viininlehtikääryleitä sekä sellainen pikkelsisekoitus. Näiden lisäksi löytyi ranskalainen kastike, krutonkeja ja jotain mitkä näyttivät manteleilta? Leipää oli hotellityyliin kaikenlaisia, vaaleita ja tummia ja levitteitä oli kahta margista ja voi. Loppuun on kahvi tai tee. Tilaus ja maksu suoritetaan baaritiskille, joka on sisäänkäynnin kohdalla.

image

Alkusalaatti oli jotenkin linjaton setti kaikenlaisia juttuja mitä nyt kaapista oli löytynyt. Komponentit olivat myös hieman väsyneitä, juustokuutiot olivat päässeet jo kuivahtamaan reunoilta ja pieni epäilys oli, että osa tavaroista oli ollut esillä jo hotellin aamiaisella. Keitto oli ok makuinen ja äyriäisiä eli (purkki)simpukoita ja ravun pyrstön palasia oli runsaasti, tosin soppa oli hieman vaisusti maustettu. Pääruokaa oli kolmea eri vaihtoehtoa joista omalle lautaselle tuli kerättyä karjalanpaistia perunoiden ja puolukoiden kanssa sekä yksi kasvispulla kastikkeen kera. Kasvispulla oli ihan kiva sen kastikkeen kanssa, mutta kyllä tässä saisi se ulkopinta olla edes hieman rapsakka, nyt oli yhtä mössöä koko pulla. Jotain falafelin kaltaista tässä lienee tavoiteltu, mutta aika kauas maalista jäätiin. Ja sitten se karjalanpaisti.. myönnän, että flunssan tukkoisuuden takia makuaisti on varmaan heikossa hapessa, mutta tämä oli hyvin neutraali makumaailmaltaan, olisi nyt edes pippuria laitettu reilummin. Se tosin ei ollut se iso ongelma tässä annoksessa, vaan se, että lähes kaikki liha oli mennyt niin pahasti yli että se oli rutikuivaa. Ei näin pidä pääraaka-ainetta kohdella. Puolukat olivat sentään hyviä. Aika heikko setti kaiken kaikkiaan.

image

Sisustus on vanhahtava, mutta siisti ja omalla herttaisella tavallaan hauska. Vähän sellaista kaurismäkeläistä fiilistä. Asiakaspalvelu oli ystävällistä mutta hieman hakevaa, tosin eipä näissä buffissa kauheasti tule interaktiota henkilökunnan kanssa. Kasvissyöjille oli niitä pullia ja jotain porkkana-yms-höystöä salaattibaarin lisäksi, mutta en voi kyllä suositella. Lasten kanssa varmaan mahtuisi, mutta sama juttu, ei varmaankaan tulisi käytyä. Harmi tavallaan, muistelen vuosien takaa, että täällä on ollut ihan semiok ruokaa tarjolla, tällä kertaa oli kyllä heikko esitys.

URL http://www.hotelarthur.fi/fi/ravintola/
Puhelin 09-173441
Osoite Vuorikatu 19, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.