Himshikhar

image

Tänäänkään ei tullut mitään uskomatonta saderintamaa häiriköimään ja jotenkin tuli sellainen olo että pitää pitkästä aikaa saada nepalilaista ruokaa. Lyhyt googlaus osoitti suunnan Hakiksen metallitalolle, eli yhteiskuntasopimuksen kaatopisteelle. Sen Chayn vieressä sijaitseva nepalilainen oli semisti kehuttu eat.fi:ssa joten ampaisin sinne huolimatta siitä, ettei mistään löytynyt minkään maailman ruokalistaa. Samaa settiähän näissä aina on ja nyt en jotenkin tajunnut edes ottaa ruokalistaa talteen. Muistinvaraisesti tänään oli tarjolla: Peruna-sipuli-kastike (<9e), Tuorejuusto (n. 9e), Kana (9,70e), Lammas (9,70e) ja jotain muutakin. Eli hyvin tavanomainen lista kastikkeita joista osa oli tulisia ja osa ei. Itselle valikoitui lammas, kun se oli tulinen. Alkuun salaatti salaattibaarista, jossa oli: jäävuorisalaatti-tomaatti-kurkku, punajuurta, maustekurkkua, jalopenoja ja marinoitua sipulia (punaista). Tarjolla oli myös yksi salaattikastike ja chilikastiketta. Tilaus ja maksu suoritettiin tiskille alussa, muutkin toimintamallit lienevät ok, mutta kun lista oli tarjolla vain tiskillä niin menin siihen ensin. Päivän lehdet löytyvät tiskiltä.

image

Alkusalaatti oli nii-in perussettiä, ihan ok komponentit, kastike ehkä hieman vetistä. Pääruoka saapui niin nopeasti, etten oikein ehtinyt edes kunnolla aloittaa salaattia. Perus peltilautanen, papumössöä, raitaa, kastiketta ja riisiä, tosin riisin päälle oli ripoteltu jotain hauskan värisiä hippuja jotka eivät kuitenkaan maistuneet miltään. Naan-leipä oli ok, mutta parempaa olen saanut Shubha Kamanassa. Raita ja papumössö menettelivät, tosin papumössö olisi saanut olla kuumempaa. Kastike oli hyvin perusmeininkiä, ei juurikaan tulinen, tosin tämän sai korjattua chilikastikkeella. Maustaminen oli muutenkin aika neutraalia, liha oli kuitenkin kohtuullisen mureaa. Sain mitä tulin hakemaankin, eli sitä perus nepalilaista, mutta täytyy sanoa että kyllä tämä sijoittautuu tukevasti sinne keskikastiin näistä ravintoloista. Ei mitään ihmeellistä, mutta ei huonokaan.

image

Sisustus on hyvin samanlainen kuin niissä muissakin, sama hassu tiski/koppi/mikäseon ja tummanpuhuvaa kalustusta. Se täytyy sanoa tämän paikan plussaksi, että löytyi hyvältä paikalta (helposti nähtävissä useista pöydistä alakerrassa) lasten leikkipaikka. Pienempien kanssa tämä on aivan ehdottoman hyvä juttu. Johtuen metallitalon rakenteesta, ikkunat eivät tuoneet kauheasti valoa sisään joten koko setti oli hieman hämärän oloinen. Asiakaspalvelu oli nopeaa. Kasvissyöjälle täällä on niitä tyypillisiä nepalilaisia juttuja. Lasten kanssa en tänne lähtisi rehaamaan, mutta jos olisin mestoilla ja erityisesti pienempien kanssa se leikkipaikka kyllä houkuttelisi. Ruoan puolesta tämä taas ei mitenkään erityisesti houkuttelisi. Vieressä sijaitseva Sen Chay on mielestäni parempaa maun puolesta.

URL http://www.himshikhar.fi/
Puhelin 09-5626995
Osoite Siltasaarenkatu 3, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.