Tablo Ateneum

image

Raamatullista vedenpaisumusta pelätessä en uskaltanut kauhean pitkälle lounastamaan, joten luikin osittain sisätiloja pitkin kohti Atskin Tablo Ateneum kahvila/ravintolaa. Mestahan tarjoaa salaattibaaria sopan kera tai ilman sekä lautasannoksia. Tänään oli tarjolla: Kanakeitto (9,50e), Salaattibaari (10,50e), Salaatti+soppa (14,50e! suolanen hinta), Lehtikaali-vuohenjuustopiiras (10,50e), Katkarapuja kookoskastikkeessa (10,50e) sekä Villisikapullat ja paprika-yrttihakkelusta (10,50e). Kaikkiin ruokiin kuuluu alkusalaatti ja leivät levitteineen sekä kahvi tai (valmiiksi haudutettuja, useampia erilaisia!) tee. Salaattibaari sisälsi: Päivän kala (ärsyttävästi ei ollut kerrottu että mikä kala) tortellini muodossa papujen kera, päivän liha (sama homma, taisi olla possua) tomaattisessa sörsselissä, kaalisalaatti, perunasalaatti, sienisalaatti (tämä jäi ottamatta), fetaa, munakasta, kurkkua, linssi-porkkana-salaatti, joku chutney ja sitten kookos- ja mantelihiutaleita, pellavansiemeniä yms modaukseen. Kolmea eri kastiketta, balsamicco-yrtti-vinaigrette, tillinen pestohenkinen meininki ja joku jogurtti(?)pohjainen systeemi. Alkusalaattipöydästä löytyi vielä salaattisekoitus, punajuurta ja joku riisisalaatti (blech). Leipää oli vaaleaa ja tummaa maalaislimppua tms, joku ruisleipä ja näkkäriä, levitteinä tuorejuusto-yrtti-hässäkkä ja voita. Tilaus ja maksu tuli suoritettua tiskille, mutta pöytiinkin näemmä tulivat rahastamaan ja ottamaan tilauksia, mitään erityistä ohjeistusta menettelystä en bongannut. Itse otin sopan ja salaatin kun ajattelin sen edustavan ravintolaa parhaiten, vaikka hinta vähän kirpaisikin. Joskus vuosia sitten täällä on tullut syötyä ihan ok salaattibaarimeiningit.

image

Alkuun vetäisty kanakeitto oli hauskasti saman rakenteinen kuin Phở-keitto maanantailta, eli a) oli kanaa ja b) sisälsi hyvin samanoloisia leveähköjä riisinuudeleita. Mutta kylläpä oli erimakuinen, eikä mitenkään hyvällä tavalla. Jos se oli syvän makuinen ja keveähkö (mutta iso) sekä selkeitä, raikkaita makuja sisältävä, niin tämä oli sitten aika toiselta laidalta. Soppa oli käsittämättömän öljyinen/rasvainen, jokainen lusikallinen helmeili rasvaa ja koko makumaailma oli hyvin tukkoisen oloinen. Kanaa ei juuri sopasta löytynyt, mutta jostain syystä tänne oli kuitenkin päätetty jättää kuivatut laakerinlehdet. Myös melko krouvit porkkananpalaset olivat reilusti isompia kuin kaikki muut komponentit sopassa, mutta onneksi kuitenkin sopivan kypsiä. Heikko aloitus. Salaateissa oli kautta linjan viitsitty marinoida salaatit erikseen, mutta ainakaan siinä päivän lihassa kastike ei jotenkin iskenyt ja osa jäi sitten lautaselle. Kaalisalaatti oli ihan jees, päivän kala semiok, mutta pasta oli ehtinyt kuivahtaa ja näivettyä hieman. Perunasalaatti maistui hyvälle, mutta osa perunoista oli jäänyt hieman ali. Munakas ei ollut kovin hyvä, tosin kylmä munakas harvoin on, tämä olisi kaivannut jotain lisämaustetta. Linssi-porkkana-salaatti oli paras joukosta, tymäkät intialaishenkiset mausteet ja sopiva kypsyys niin linsseillä kuin porkkanoillakin. Feta oli myös herkullista, täyteläistä, mutta kuitenkin hieman twistiä verrattuna perus lehmänmaito-fetaan. Vinaigrettet olivat ihan hyviä, kokeilin molempia, tosin tilli hieman yllätti (sopi kuitenkin). Chutney tms oli kanssa ihan kiva. Leivät olivat ihan perussettiä kaupan hyllyltä, ei erityisemmin sitkoa, ei kunnon kuorta, maut neutraaleja. Oli tämä kyllä pettymys ja vielä tähän hintatasoon nähden melkein kaikista ympäröivistä ravintoloista saa parempaa settiä samaan hintaan tai todennäköisesti halvemmalla. Kai tämä elää museossa kävijöillä.

image

Sisustus on hieno, korkea ja arvokkaan näköinen sali hyvin hoidetusta, kansallisesti merkittävästä rakennuksesta. Hienoja tauluja seinillä ja niin edelleen. Kalusteet olivat myös hyviä, eikä asiakaspaikkojakaan ollut sijoiteltu liian tiiviisti. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja hieman töksähtelevää. Kasvissyöjälle täällä on välillä sitä soppa+salaatti meininkiä ja näemmä päivittäin joku lautasannoskin, mutta en kyllä tätä lähtisi missään nimessä suosittelemaan. Käykää museossa, mutta menkää syömään jonnekin muualle. Lasten kanssa täällä voisi käydä juomassa mehut museokäynnin yhteydessä, mutta melkein silloinkin tulisi varmaan käveltyä jonnekin muualle. Heikko esitys tähän hintaan, kympillä tämä olisi juuri ja juuri vielä mennyt.

URL http://www.ateneum.fi/en/tablo-ateneum
Puhelin 09-17336231
Osoite Kaivokatu 2, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.