Café Köket

IMG_1415.JPG

Senaatintorin laidalla on kaikenlaista kallista kahvilaa ja tämänkin ohi on tullut käveltyä kerran jos toisenkin, mutta tällä kertaa uskaltauduin ihan sisällekin. Sisälle kun pääsi niin kävi ilmi että joutuukin hieman jumppaamaan, kun kahvila onkin (tavallaan) kolmannessa kerroksessa. Kuitenkin katutasossa oli terassi ja toisessa kerroksessa kahvila-merkillä varustettu huone. Kolmannessa kerroksessa sitten oli kuin olikin hyvin suomalaisen oloinen kahvila. Tarjolla oli pullaa ja pikkusuolaista sekä buffet (tämä ei käynyt ilmi ulkona olevasta listasta suoraan, webskassa sentään lukee että 10e koko setti) joka tänään piti sisällään: Ranskalainen sipulikeitto ja valkosipulikrutongit, Talon lihapullia ja pottuvoi sekä Salaatti. Tähän kuului myös leipää (tummaa ja vaaleaa), kananmunia, mehua ja hedelmiä loppuun kahvin tai teen kera. Kummallista kokoonpanoa selittää se, että aamupäivällä on tarjolla brunssi, johon osa (veikkaan kananmunat, mehut ja hedelmät) buffetin seteistä kuuluu.

IMG_1406.JPG

Alkuun siis sipulikeitto, joka oli kohtuullisen maukas ottaen huomioon että kyseessä oli buffet-versio. Taisi ensimmäistä kertaa tulla vastaan ruisleivästä tehtyjä valkosipulikrutonkeja, jotka tavallaan oli ihan hauskoja, mutta olisivat voineet olla hieman hillitymmän kokoisia. Itse pääruoka, eli muussi (toinen kerta jo kun tätä kutsutaan “pottuvoiksi”, onko tämä joku trendi?) ja lihapullat kermakastikkeella on aika turvallinen valinta ja toimii buffetissa. Muussi oli keskitasoa, hieman jäänyt kokkareiseksi (jotkut tykkää, jotkut ei) omaan makuun. Lihapullat olivat samaa tasoa, tosin plussaa tekstuurista, joka oli sopivan ilmavaa. Kermakastike sopi kokonaisuuteen ja oli sopivan paksua. Lautaselle eksyi myös tsatsikia joka oli vähän “mikä-ei-kuulu-joukkoon” osastoa buffet pöydällä, mutta sopi yllättävän hyvin pullien kanssa. Salaatti oli aika ronskilla kädellä väsätty ja ehkä vähän turhankin “rustiikki” (lue, liian isoiksi/epätasaisen kokoisiksi paloiksi jätetty). Vaalea leipä, hieman “sponge caken” omainen, oli höttöisen herkullista. Ja vaikka kaikki olikin aika peruskotiruokamaista, niin sen verran hyvin upposi, että täytyi palata ydintä kohti sporalla.

Sisustus noudattaa perussuomikahvila henkeä, tosin pöydillä ollut muoviliina oli kivan koristeellinen ja muutenkin talosta huokui pienehkö taiteellisuus. Kasvisruokaa täällä saa enemmänkin pikkusuolaisen muodossa, eli kannattanee suunnata tätä varten muualle. Lasten kanssa kolmanteen kerrokseen rehaaminen, erityisesti jos on enemmän roudattavaa, voi osoittautua ikäväksi. Mutta noin muuten tämä kyllä sopi ehdottomasti lasten kanssa käytäväksi paikaksi. Ja huomattavaa on, että täällä näyttäisi olevan jotain “beibikino” meininkiä, eli kannattaa käydä sivuilla vahtaamassa. Liikelounaalle tänne ei sinänsä viitsisi tulla, mutta erikoisuutena löytyy kabinetteja ja näemmä yhden kabinetin saa varattua tunniksi jos ostaa satasella kahvilasta tavaraa. Tämän lisäksi kolmannen kerroksen porrasaula näytti sopivan erinomaisesti etätyöskentelyyn. Täällä muutenkin tuntui olevan niin vähän porukkaa ja hyvin tilaa, että kahvilan wifi ja pöytätila tarjoaa erittäin houkuttelevat puitteet (etä)työskentelyyn.

URL www.cafekoket.fi
Puhelin 044-0127707
Osoite Aleksanterinkatu 28, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.