Fanny

image

HUOM! Ravintola on suljettu

Ilma oli suotuisa ja olo oli hieman parempi (*köh*Duact*köh) joten lähdin kävelemään kohti Koffin puistoa ja sen nurkalla sijaitsevaan Fannyyn. En ole koskaan täällä syönyt, muutaman kerran istunut iltaa joskus kaaa-uan sitten, mutta paikka näemmä tarjoaa aamiaista sekä brunssia bileiden ja lounaan lisäksi. Tarjolla on salaattibaari ja soppa (8,90e) sekä näiden lisäksi lämmin ruoka buffasta (9,90e), à la carte annos (10,90e) sekä Fannyn burgeri (12,90e). Tänään oli tarjolla: Kurpitsakeittoa paahdetuilla kurpitsansiemenillä, Naudan ribsejä lohkoperunoilla sekä à la cartessa Parsarisotto. Salaattibaari käsitti: salaattisekoituksen, kurkkua, tomaattia, marinoituja (värjättyjä) oliiveja, quinoa-tomaatti-sötkötyksen, linssi-paprika-feta-systeemin, peruna-lohi-salaatin sekä’ erilaisia modaussysteemeitä (siemeniä yms). Näiden lisäksi oli tsatsikia sekä ranch-kastiketta. Leivissä löytyy myöskin, eli siellä oli tavanomaisten (ciabatta, joku tumma maalaislimppu yms) lisäksi aamiaisen jäljiltä karjalanpiirakkaa (munavoilla) ja croissanttia (hilloilla) levitteenä voita (ja munavoita). Loppuun on kahvi tai tee. Itselle valikoitui buffa lämpimällä ruoalla. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille.

image

Alkuun vetäisty keitto oli maukas ja kurpitsan siemenet sopivat hyvin, tuoden myös tekstuurivaihtelua. Salaattibaari oli ihan ok, mutta osa kamoista oli selvästi aamiaisserviisiltä ja näin ollen hieman jo väsyneitä. Marinadit muutamassa salaatissa/sötkötyksessä eivät olleet myöskään mitään kovin ihmeellistä. Leivät olivat ihan standardia kaupan kamaa, ei mitään mainitsemisen arvoista. Mutta ei ollut se pääruokakaan mitään ihan ihmeellistä. Liha oli sopivan kypsyistä, luut lähtivät siististi irti repimällä, ja silti lihassa oli hyvä suutuntuma. Mutta jotain pintaa näihin kyllä kaipaa, olisi käytetty jonkun paahtimen alla edes hetken. Ihan kohtuullisen hyvin maustettu, mutta jotenkin jäi vaivaamaan tuo tekstuurin ja sen karamellisoinnin puuttuminen mikä mielestäni kuuluu oleellisesti ribseihin. Lohkoperunat olivat yllättävän hyviä, ottaen huomioon että tämä on buffa ja nämä menevät yleensä lötköiksi. Ranch-kastike siinä sivussa ei oikein sopinut, ehkä se olikin tarkoitettu salaatille. Mutta se tsatsiki oli hyvä! Sopivasti valkosipulia, eikä liian vetistä. Tämä oli ihan kohtuullinen kotiruokabuffa, mutta selkeää keskikastia kuitenkin.

image

Sisustus on siisti kahvilamainen lasikoppi (Helsinkiläisittäin) kauniin puiston nurkalla. Isot lasiseinät tulvivat valoa tilaan ja tekevät tästä miellyttävän avaran tuntuisen vaikka paikka onkin aika täynnä asiakaspaikkoja. Puiston meinkiä on myös hauska seurata ruokailun yhteydessä ja lämpimämmällä ilmalla terassi on varmaan hyvinkin houkutteleva. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle täältä löytyi alkusalaatin lisäksi se Parsarisotto, mutta en tänne välttämättä ruoan perässä lähtisi erikseen matkustelemaan. Lasten kanssa tänne voisi hyvinkin tulla jos olisi huudeilla, täällä olikin useampi mammapartio lasten kanssa varailemassa paikkoja jo heti klo 11 jälkeen (kannattaa olla ajoissa ja/tai varata pöytä). Erityismaininta täytyy antaa siitä, että oli vielä niitä aamiaiscroissantteja ja hilloa, ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa istuin kahvin kanssa hetkeksi, söin croissantin ja stalkkasin puistossa pyörijöitä. Hyvä lopetus perjantailounaalle.

image

URL http://fanny.fi/
Puhelin 050-4143332
Osoite Bulevardi 40, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.