Unicafe

image

Tänään oli ulkona vastassa ikävä tihkusade joka aiheutti sen, ettei tehnyt mieli lähteä hirveän pitkälle. Lampsin sitten Unicafen Ylioppilasaukion pisteeseen jossa on tarjolla linjastomallinen systeemi pääosin oppilaille ja henkilökunnalle, mutta siellä on myös nykyään tällainen “Bistro” (10,10e) nimellä kulkeva konsepti. Käytännössä kyseessä on salaatti, soppa ja lämmin ruoka. Tänään oli tarjolla: Punajuurisoppa, Wienerschnitzel ja salaattibaarissa kiiwiä, porkkana-parsakaalia, jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, jotain peruna(?)sötkötystä ja pari kastiketta. Leipää oli perussetti, eli näkkärit ja maalais- sekä ruisleivät parilla levitteellä. Loppuun olisi saanut appelsiinirahkaa (1,20e). Täällä on vaikka mitä muuta tarjolla myös, mutta webska on hieman sekava ja hinnat on ilmoitettu niin moninaisesti, etten ala sitä latomaan tähän, opiskelijat saavat safkaa alle vitosella, muille maksaa noin kympin ja torstai kun on, niin oli hernaria. Maksu suoritetaan linjaston “lopussa” olevalle tiskille jonka jälkeen löytyy vielä ketsuppi yms piste.

image

Alkusalaatti oli aika väsynyt esitys, ehkä kasvissyöjät täällä ottavat aina jonkin lämpimän annoksen? Leipä oli ihan hyvää, hyvä kuori, semiok sitko. Punajuurisoppa oli yllättävän hyvä, tosin tekstuuri olisi kaivannut konetta silittämään paakut pois. Pääruokana oli tosiaan se paneroitu possun pihvi ja voi herran jestas kun oli sitkeä, ei meinannut välillä edes haarukka mennä sisään ja (voi)veitsellä sai askarrella hetken aikaa että sai palasteltua tätä. Tavallaan ihan ok makuinen, erityisesti kun vieressä oli läjä (curry?)majoneesia, mutta melko purkkaa oli. Perunapaistos oli sekin jäänyt osittain ali ja kaikesta puuttui suola .. tai sitten kaikki muut ravintolat käyttävät liikaa suolaa, mikä sekin on tavallaan ihan mahdollisuuksien rajoissa. Omaan makuun olisi kyllä saanut kaikkea maustaa enemmän. Oli tämä kouluruoaksi oikein hyvä veto, mutta tällä hintatasolla tämä oli kyllä heikko esitys ottaen huomioon alueen muun tarjonnat samassa hahlossa.

image

Sisustus on kauhtunut kouluruokala, mutta ikkunat Kaivopihalle tarjosivat valoa ja ihmeteltävää (miksi siellä oli koko ajan kolmen stevarin partio vaan lonnimassa?) ruokailun ohessa. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle löytyy kaikenlaista lämmintä ruokaa, selvästi asiakassegmentistä löytyy aika paljon vegejä. Lasten kanssa en kyllä vaivautuisi, vaikka syöttötuolejakin näytti olevan isommallekin joukolle. Ei tämä oikein houkutellut niin ruokansa kuin miljöönkään puolesta. Mutta lähemmäksi 250 rajaa tässä pikku hiljaa kivutaan.

URL http://www.hyyravintolat.fi/
Puhelin
Osoite Mannerheimintie 3 B, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.