Bröd

image

Loistavat ilmat jatkuvat ja tästä intoutuneena ajattelin kävellä taas hieman pidemmälle ja tällä kertaa kohteeksi valikoitui Bröd. Trendikkään oloinen webska hehkutteli urbaania skandinaavista bistroa ja erityisesti nostaa valokeilaan oman leipänsä (hence the name). Kaikki tämä kuullosti mahdottoman houkuttelevalta ja koska tämä on Bulevardilla, niin matka ruttopuiston läpi houkutteli vielä enemmän. Sinne siis. Paikan päällä tuli vähän sutimista kun ovesta saavuttiinkin hotellin aulaan. Sieltä kuitenkin ystävällisesti ohjattiin aulan sivussa sijaitsevaan ravintolaan jossa vietiin pöytään istumaan tilausta varten. Listalla on joko päivittäin vaihtuva kotiruokalounas (10e) tai sitten 2-3 lajia sisältävä busineslounas (27e / 31e). Tänään oli tarjolla Kukkoa viinissä riisillä, tosin näemmä ravintolasta palattuani se olikin muuttunut webskassa Paahdettua kananrintaa & purjopilahviriisiä. Tilasin kuitenkin kukkoa viinissä ja näin luki myös menussa eikä minua sen enempää korjattu tarjoilijan puolelta. Tilaus tosiaan pöydässä ja maksu tiskille. Liikelounas piti sisällään: Kurpitsakeittoa ja katkaraputillisalaattia; Glaseerattua häränrintaa, ratteperunaa ja sitruunatimjamikastiketta; Vaniljajäätelöä, herukkahyvettä ja herukkahilloketta. Näiden lisäksi oli vielä erikseen tarjolla: Toast Skagen (8e) sekä Vanilja & herukka (6e). Lounaslista webskassa väittää kovasti että “Kotiruokalounas sisältää brödin ja alkuruokasalaatin.”

image

Alkusalaatti saapui ja oli hyvin perussettiä, salaattisekoitus, pari tomaattilohkoa ja vähän kurkkua jollain (kaupan?) ranskalaisella salaattikastikkeella. Mikäs siinä, menihän tuo odotellessa, mutta se leipäviipale oli kyllä hyvin mitäänsanomaton. Ja mitään “brödiä” ei näkynyt mailla halmeilla, tuskin se “Brödin nimikkoleipä on leivottu paikan päällä ja se tarjoillaan asiakkaalle omassa vuoassaan.” oli tuo viipale. Mene ja tiedä, intohimoton ketjumainen aloitus. Ja sitten se “kukko viinissä”. En tiedä mitä oli tapahtunut, oliko kukko karannut vai mitä, mutta tämä oli kananrintapaloja riisivellimäisellä pedillä. Ei mennyt ihan putkeen tämä touhu, olisikohan ollut keittiöllä huono päivä tai jotain. Kana oli ihan ok, pysynyt mehukkaana ja riisivellissä oli kivasti yrttejä. Mausteet oli muuten unohdettu jonnekin, viereisessä pöydässä istuskelevat naiset pyysivät pippuria ja suolaa, että tulisi jotain makua annokseen. Ei ihan siis sitä kärkikastia. Mutta ketjuhotellin ravintolaksi ihan kohtuullista keskitasoa. En tiedä onko ketju vai ei, mutta siltä tuo maistui ja näytti. Ennakko-odotuksiin ja ravintolan omaan asemointiin nähden heikko esitys vaikka ei tämä sinänsä pahaa tai mitään sellaista toki ollut.

image

Sisustus oli tosi kivan oloinen, skandinaavisen selkeät linjat ja hauskan näköisiä kalusteita löytynyt. Sen puolesta täällä oli ihan kiva käydä ja muutenkin vaikutti hieman sellaiselta boutique hotellilta. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä, mutta vähän jäi kaivelemaan se, ettei siitä annoksen vaihtumisesta osattu sanoa mitään. Ja jäiköhän se “bröd” nyt jonnekin pöydälle vai oliko tosiaan kaupan pehmeä ruispatongin palanen se hehkutettu paikallisleipä? Kasvissyöjälle täällä ei ehkä ollut mitään tai sitten se kurpitsakeitto, tämän kokemuksen perusteella en kyllä suosittele kokeilemaan. Lasten kanssa tänne mahtuisi toki hyvinkin, mutta miksi tulla? Vieressä on kaikenlaista oikeasti käymisen arvoista, jos näille huudeille eksyy. Harmi, mutta tulipahan käytyä.

URL http://www.brod.fi/
Puhelin 09-47840000
Osoite Bulevardi 26, Helsinki

 

Bröd on 19.3.2015 rated 1.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.