Suomalainen Klubi

image

200 tuli tänään täyteen (whee)! Suunnitelmat olivat suuret tämän tapahtuman johdosta, mutta hieman lässähtivät, kun sää ei ollut erityisen suopea. Halusin kuitenkin jotain erikoisempaa, joten suuntasin lähellä sijaitsevan Suomalaisen Klubin ravintolaan. Olen pari kertaa tämän listoja katsellut ja nyt sitten päätin käydä koestamassa paikkaa. Lounaslista on hieman hämmentävä, mutta siis paikka tarjoaa niin lautasannoksia kuin buffaakin. Tänään oli tarjolla Alkuaperitiiviksi: Päivän tuorepuristettua kotimehua (4,50e) tai sitten jotain väkevämpää baarin puolelta. Lounasmenu: Pikku blinit ja mätiä (19e), Leppäsavukinkkua ja ceasarsalaattia (12e), Kala-äyriäishöystöä (19e), Porsaanleike ja ranskalaisia perunoita (19e) sekä loppuun Banaanipiirasta ja talon jäätelöä (8e). Kotiruokana tänään oli: Jauheliha-perunasoselaatikkoa (17,60e) ja Päivän keittona: Aasialaista kasviskeittoa (9e / 14e). Buffet (22e) koostuu alkupalapöydästä, soppa+kotiruoka linjastosta leipävalikoimasta sekä loppuun kahvi/tee kakkuviipaleen kanssa. Itse päädyin lounasbuffaan ja sisään tullessa ensin mentiin narikan kautta tiskille (“ei en ole jäsen”), josta sitten vietiin pöytään. Ihan perinteinen ravintola siis.

image

Alkuun oli tosiaan alkupalabuffa, josta kaavin mukaan pieniä (näyttivät ihan uusilta) perunoita, kananmunaa, erilaisia kaloja (mm. silliä monella tapaa ja lohta), kinkkua, aladobia, salaattia ja leipää voilla. Perunat ja silli ovat kyllä lyömätön yhdistelmä ja komponentit olivat hyvin laadukkaita ja taidolla tehtyjä. Herkullinen lautanen toi hyvän mielen heti alkuun. Se aasialainen kasviskeitto taas oli mielestäni lähinnä vain tavallinen kasviskeitto, mausteisuus puuttui ja vieressä ollut makea chilikastike ei tuonut oikein mitään kunnon potkua lautaselle. Pääruoka olikin sitten hyvin suomalainen jauheliha-perunasoselaatikko ja kun ensiksi kuulin mitä on tarjolla, niin vähän tuli sellainen olo, että viitsiikö tästä maksaa ihan sitä täyttä hintaa. Pahoittelut muuten kuvasta, mutta sen otin minä ja siinä on jauheliha-perunasoselaatikko, joka ei ole kuvauksellisin annos. Itse maku olikin sitten yllättävän maukas ja ainakin mielestäni löysin annoksesta kunnolla valkosipulia sekä pippuria. Samaa reilua maustekättä olisi voinut näyttää keitollekin. Tämä oli oikein hyvä laatikko, mutta loppupeleissä kuitenkin vain laatikko. Kokonaisuus oli mielestäni positiivinen, erityisesti kun tämä oli niin leimallisesti suomalaista ruokaa ja suomalaisia makuja (poislukien “aasialainen” soppa) ja sellaisena erittäin hyvä veto. Kuitenkin tällä hintatasolla voisi odottaa saavansa jotain aika paljon maukkaampaa ja monimutkaisempaa ruokaa näillä koordinaateilla.

image

Sisustus on häikäisevän hieno. Mielestäni täällä pitäisi kaikkien käydä ainakin kerran ihan vaan fiiliksen ja paikan takia. Seinillä on isoja freskoja, katossa upeita lamppuja ja koko paikka huokuu arvokkuutta ja herrasklubin rauhallista tunnelmaa. Täällä oli erittäin mukavaa ja miellyttävää käydä syömässä ja varmasti tänne voisi tulla liikelounaallekin, vaikkakin luulen että se olisi sopivampaa jos olisi klubin jäsen. Kerrassaan upea paikka. Kasvissyljälle täällä oli melko heikosti mitään tarjolla, varmaan a la carte listalta kuitenkin löytyy jotain ja varmasti keittiö valmistaa tarvittaessa sopivan annoksen. Lasten kanssa en ehkä tähän tunnelmaan viitsisi lähteä fiilistelemään, vaikka olisi heillekin kiva näyttää tällainen lukaali.

URL http://www.klubi.fi/
Puhelin 09-5868830
Osoite Kansakoulukuja 3, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.