Stone’s

image

Keskuskadun Iguanan vieressä sijaitseva Stone’sin paikalla on ollut vaikka minkälaista ravintolaan vuosien varrella, mutta Stone’s on jaksanut vetää jo jonnin aikaa. Paikkahan on pubi josta saa myös ruokaa, käytännössä burgereita ja sitten jotain muuta. Lounasaikaan on burgerilistan (13e) lisäksi tarjolla myös salaatti+soppa (8,90e), joka toimii myös burgereiden alkuruokana. Tilaus ja maksu suoritetaan (baari)tiskille jolta löytyy päivän lehdet sekä vesipiste. Tänään oli tarjolla: Sipulikeittoa ja salaatiksi herneenversoja (tms), marinoituja miniluumutomaatteja rucolalla, punaista paprikaa, cantaloupe (tms) melonia ja ananasta. Sivuun oli leipää ja paria levitevaihtoehtoa. Burgerit ovat aina samat ja sisältävät ranut sekä itsetehdyn ketsupin. Burgereina on tarjolla: Jack ‘n Jones eli Luomu-naudanpihvi, Monterey Jack -juustoa, pekonia, tomaattia, salaattia; Pulled pork eli Revittyä possunniskaa maustettuna aasialaisella seesami- barbecuekastikkeella; Smokey BBQ eli Luomu-naudanpihvi, Monterey Jack -juustoa, barbecuekastiketta, tomaattia, salaattia sekä Fish burger eli Paneroitua punakampelaa, tartarmajoneesia, tomaattia, salaattia. Itse päädyin Jack ‘n Jones burgeriin ihan vaan kun se oli ensimmäisenä listalla.

image

Alkuun napattu salaatti oli melko yksinkertainen kokonaisuus, mutta tomaattien kastike ja rucola pelastivat tämän yhdentekeväisyyden partaalta. Sipulikeitto oli ihan ok, mutta ei tämä setti olisi pelkästään lounaaksi oikein riittänyt. Burgeri saapui kohtuullisen nopeasti, kun olin saanut alkupalat napsittua. Burgeri oli melko persoonallinen ilmestys, kivilaatta-astia oli kiva alusta annokselle. Ranut eivät olleet mitään kovin kummoisia, kuten ei ollut itse tehty ketsupikaan, jotenkin tuo hieman krouvi tekstuuri ei mielestäni sopinut ketsuppiin. Burgeri oli reilun kokoinen, mutta myös liian iso käsin syötäväksi, tosin tällä kertaa en enää edes yrittänyt, kun lekurissa laittoivat lastan käteeni. Itse pihvi oli ihan ok, jotenkin vaan ei nyt maistunut vaikka oli pekonia ja sulanutta juustoa ja kaikkea. Kypsyys oli sopivan medium, kuten pyysinkin ja  oudon näköinen sämpylä oli paistettu hieman rapsakaksi. Mutta siltikin tämä jäi mielestäni sinne keskikastiin muun harmaan massan kera, niin hampurilaisen kuin alkuruokienkin osalta.

image

Sisustus on pubimainen ja ihan kohtuusiisti, tosin asiakaspaikat ovat enemmän suuntautuneet pubin tarpeisiin looseineen etc, mutta menettelee. Alakerrassa on kanssa baari, jossa on tullut joskus kauan sitten istuskeltua useampaankin otteeseen. Nyt siellä oli joku jännä tiki-naamion oloinen systeemi. Kasvissyöjälle on periaatteessa soppa+salaatti, mutta se oli sen verran yksinkertainen viritys, että en varmaankaan ihan tuon takia tänne tulisi. Lasten kanssa en välttämättä myöskään viitsisi näin selvään baariin tulla istuskelemaan.

URL https://www.raflaamo.fi/fi/helsinki/stones
Puhelin 010-7663740
Osoite Keskuskatu 4 , Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.