Thai O’Cha

image

Tänään oli sen verran valoisa keli, että hetken mielijohteesta päätin käydä vähän pidemmällä reissulla nappaamassa jommankumman Töölön thaikkupaikoista. Kävin ihmettelemässä Pad Thain ovella, mutta he olivat lomalla tämän kuukauden, joten suuntasin viereisessä korttelissa sijaitsevaan Thai O’Cha:han jota oli jonkun verran kehuttu eat.fi:ssä. Tarjolla oli paistettuja juttuja (nuudelia tai riisiä) jolloin proteiinilla (tofu, kana, possu, nauta) höystettynä. Näiden lisäksi kuului alkupala, kahvi ja jokin jälkiruoka (ilmeisesti kakkupala tms) mukaan annokseen. Itselle valikoitui hetken säädön jälkeen klassikko Pad Thai (8,50e kanalla, jotkin muista täytevaihtoehdoista maksaa enemmän), eli paistettua nuudelia ja valitsin kanan siihen mukaan (tofu ei ilmeisesti ollut sen annoksen listalla tms). Tilaus ja maksu suoritettiin kassan vieressä sijaitsevan menun avittamana.

image

Alkuun tuli kasviskääryle makeahkolla chilikastikkeella. Rulla oli jotenkin hieman väsyneen oloinen, mutta onneksi sentään hieman vähemmän rasvainen kuin joissain paikoissa. Sisukset eivät olleet mitenkään erityisen maukkaita ja chilikastikkeesta puuttui potku. Olipahan jotain näperrettävää ennen pääruuan saapumista. Joka sitten saapuikin erinomaisen nopeasti, tosin tähän varmaan vaikutti myös se, että ravintolassa oli minun lisäkseni vain kaksi naista vauvan kanssa. Pääannos koostui tosiaankin nuudeleista, kananmunasta, muutamista iduista ja purjosipulin renkaista sekä paistetusta kanasta. Päälle oli ripoteltu reippaasti maapähkinärouhetta ja sivussa oli limelohko. Tämä oli kyllä melko heikko esitys, kana oli juuri ja juuri kypsää ja koko annos maistui samanlaiselle, juuri minkäänlaista makuvaihtelua ei ollut, vaan makumaailma koostui hieman rasvaisista nuudeleista ja hieman suolaisesta kastikkeesta. Missä korianteri, sitruunaruoho, chili, kalakastike jne? Annoksestani (joka oli toki isokokoinen) jäi puolet lautaselle, kun en vaan saanut enempää alas. Ymmärrän tavallaan ettei tuohon hintaan saa mitään kovin kummoista ruokaa (vaikkakin Say Delicious räjäytti pankin hinta-laatu suhteellaan), mutta edes nyt jotain thaimaaseen viittaavaa olisin toivonut paistettujen nuudelien lisäksi. Jopa Prik Homin kohtuullisen tympeä kokonaisuus tuntui tähän verrattuna kerrassaan mainiolta. No, tulipahan käytyä, kovin montaa lounasthaikkupaikkaa ei enää taida olla jäljellä. Tosin kuulin juuri, että Orchid olisi perustanut Itikseen uuden pisteen, joka toki pitää käydä tyyppaamassa.

image

Sisustus on kauhtuneen oloinen, thaimaalaiseen henkeen sisustettu kahvilamainen narikka Manskun varrella. Kadun puoleinen seinä on käytännössä ikkunaa, joten kohtuullisen valoisa paikka. Ikkunassa roikkuu joulukoristeita ja ikkunan puoleisella seinustalla on isoilla tyynyillä tehty “sohva” joka ilmeisesti kuuluu tähän tyyliin. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Kasvissyöjille täällä on tofuvaihtoehtoja, mutta oikeasti en kyllä suosittele käymään ellei ole jotain vastaavaa pakkomiellettä kuten minulla. Vauvan kanssa ravintolassa ollut mamma ja hänen kaverinsa viihtyivät selvästi ja olihan täällä hyvin tilaa (vaikkakaan ei vaunuille), mutta edelleenkin se ruoka ei kyllä puolla tänne tulemista.

URL https://www.facebook.com/Thai.Ocha.Ravintola
Puhelin 044-7737004
Osoite Mannerheimintie 49, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.