Habibi

IMG_1260

HUOM! Kyseinen ravintola-instanssi on sulkenut, mutta Kampin sähkötalossa ilmeisesti löytyy vielä yksi versio

Forumin Simonkadun pääoven nurkalla sijaitseva Habibi tarjoaa lähi-idän ruokia ja koska tänään sataa ja koska yritän saada Forumin ruokapaikat 100% katettua, niin tännepä siis. Tarjolla ei ole varsinaisesti lounaslistaa, vaan peruslista on suurinpiirtein lounarin hintaluokassa. Tosin oikeasti täällä oli hieman halvemmat hinnat kuin webskan menussa, go figure. Tarjolla on kaikenlaista, sen verran paljon, etten ala tässä niitä erittelemään. Pääosassa on kuitenkin joko (rulla)kebabit (kyseessä ei kuitenkaan ole ihan täysimittainen Dürum) jotka liikkuvat 7-9e välillä, salaatit (8,90e), meze-lautas-henkiset annoskokonaisuudet (noin 10-12e) ja sitten vartaat ja pihvit etc (10-15e). Itselle valikoitui kasvislautanen (9,70e) jossa oli couscous+falafel, leipää ja kuusi pientä meze-annosta (hummus, viininlehtikääryle+jugurttikastike, persilja-valkosipuli-sipuli-etc-sötkötys, papusekoitus, artisokansydäntä+aurinkokuivattua tomaattia ja marinoituja herkkusieniä). Tilaus ja maksu tiskille ja sitten pöytään odottelemaan.

Kerrankin annos näytti lähes identtiseltä menun mainoskuvan kanssa ja näin ollen aika kivalta. Couscous pöyryköineen oli omassa kulhossaan ja meze-meingit oli laitettu pieniin kolmen kulhon lautasiin. Mutta valitettavasti maku ei kohdannut kivan ulkoasun kanssa. Couscous oli annoksen koh0kohta, eikä sekään nyt mitään kovin ihmeellistä ollut herne yms sattumineen, mutta kuitenkin mehevää ja ilmavaa. Falafel-pyörykkä oli aika kuivakka, mutta ei kamalan jämäkkä, niinkuin joissain paikoissa. Kastikkeet couscousin ja falafelin kanssa olivat melko pliisuja ja samaa voi sanoa melko löysästä jugurttikastikkeesta. Kyllä tällaisessa kokonaisuudessa pitäisi olla rehevät maut, nyt puuttui niin tulisuus, valkosipulin terä kuin sitruunan (tai jonkun muun) hapokkuuskin. Nälkä lähti, mutta muuta hyvää ei tästä (kaupan?) purkeista napatuista aineksista koostuvasta annoksesta oikein voi sanoa. Leipäkin oli osittain kovaa korppumaista lätyskää, sitkoa ei näin ohuesta letusta kannata toivoakkaan.

Sisustus on perus-siisti-kebab-mesta kauppakeskuksen nurkalla, mutta ahdashan tämä on (kalliita neliöitä). Jostain syystä tästä tulee mieleen lapsuuden ajoilta se karkkiketju (piti Googlaa ja sehän oli Karkkipussi) joka tässä kohtaa muistaakseni sijaitsi. Oi niitä (kalliimpien karkkien ja suppeampien valikoimien) aikoja. Kasvisruokaahan täältä tosiaan löytyy, mutta jälleen kerran täytyy todeta, että muutaman sadan metrin etäisyydellä löytyy valtavasti parempiakin vaihtoehtoja, joten en suosittelisi kyllä tätä paikkaa. Ja lapsia en kyllä tänne jaksaisi viedä.

URL www.habibi.fi
Puhelin 040-8717330
Osoite Simonkatu 2, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.