Sävel

IMG_1240

Hakaniemen Sävel-ravintola on tullut aiemmin tutuksi lähinnä lyhyenä kohtaamispaikkana, mutta tällä kertaa sitten pääsin kokeilemaan lounasta. Paikassa on tarjolla buffet joko salaatti+soppa-(8,80e) mallisena tai sitten lämmin ruoka näiden lisäksi (9,70e), vaihtoehtona on myös muutama lautasella tuleva vaihtoehto. Tänään oli tarjolla (torstai): salaattibuffet (jossa perus tomaatti-kurkku-salaatti, yrtti+punasipuli, joku jugurttisötkötys, sieniä+fetaa, pastasysteemi, kanasalaatti, suolakurkkuja, punajuuria, nachoja+salsaa, siemeniä modaamiseen sekä punaviinietikkavinaigrette), leipäkorit (vaaleaa, tummaa ja näkkäriä sekä muutamat levitevaihtoehdot) ja tietysti hernekeitto. Lämpimät vaihtoehdot olivat: Sävelen lihapullia sekä
Paistettua puna-ahventa ja tillikermaviiliä. Loppuun oli kahvia ja pannaria. Lautasvaihtoehtoina oli: Kasvistäytteiset tacot (9,70e), Mozzarellasalaatti (10e) ja Mega Sävel burgeri (15e). Maksu tiskille ja pöydän etsintään (aika suosittu paikka, taas aikaisin tai myöhään liikkeellä).

IMG_1236

Alkusalaatti menetteli, vähän sekalainen seurakuntahan siellä oli tarjolla, eli ei ollut kovinkaan harmoninen kokemus. Lämpimässä ruoassa oli tarjolla uunijuureksia, jotain uunissa tehtyä (kerma tms)perunaa, muussia ja sitten ne pääruuat. Itse nappasin mukaan lihapullia kermakastikkeella ja muussia. Täytyy sanoa, että olin hieman pettynyt. Muussissa oli semiraakoja perunanpalasia ja muutenkin se oli todella kokkareista ja epätasaista. Lihapullat olivat periaatteessa ihan ok, mutta suolaa oli koko hoidossa niin paljon, että alkoi jo loppuvaiheessa tökkimään. Taisi olla kokki pahemman kerran rakastunut. Hernekeitto oli omaan makuun hieman liian löysää rakenteeltaan, makupuoli aika neutraali. Sinapin kuuluu mielestäni jäädä pinnalle, eikä upota jonnekin keiton syövereihin. Sipulihaketta jäin myös kaipaamaan. Pannareita en lähtenyt kokeilemaan, mutta hillot ja pannarit olivat ihan hyvän näköisiä. Viereiseen pöytään viedyt burgerit olivat massiivisen kokoisia annoksia, joten ehkä se on kokeilemisen arvoinen, mene ja tiedä.

Sisustus on kaljabistromeininkiä, siistimmästä päästä “Kalliolaisia” (vaikka nyt ihan rajoilla taidetaankin kulkea) paikkoja. Kova trafiikki oli ja kovin oli suositun oloinen läheisten toimistotyöntekijöiden yms keskuudessa. Kasvisruokailijoille täältä löytyy ainakin lautasannoksista setit ja ainakin välillä soppa+salaattipöytä näyttäisi sopivan. Lasten kanssa tähän ruuhkaan en kyllä lähtisi rehaamaan ja muutenkin tällainen (semi)kaljapaikka ei ehkä ole se ykkösvaihtoehto.

URL www.kallionsavel.fi
Puhelin 0400-265692
Osoite Hämeentie 2, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.