Italo

IMG_1228

Italo on italialainen ravintola Forumin Kukontorin ravintolakeskittymässä. Täällä on päivittäin vaihtuva lista lautasannoksia ja sitten lounaspizza (9,70e) kahdella täytteellä (1,50e lisätäytteestä). Alkuun on salaatti ja loppuun on kahvi/tee ja jotain keksejä tms. Tänään oli tarjolla: Pasta alla bolognese (9,70e), €Insalata ai gamberetti (9,70e) ja €Fegato grigliato (15,90e). Tilasin ja maksoin pastan jauhelihakastikkeella tiskille pitkähkön jonotuksen jälkeen (miten ihmiset eivät osaa päättää vaikka ovat tuijottaneet neljä vaihtoehtoa sisältävää lounaslistaa ja useamman minuutin?), jonka jälkeen oli vuorossa matka leipien ja salaatin luokse. Täällä on tarjolla myös päivän lehdet.

Leipä oli ok, rapeakuorinen ja sisälsi jotain punaista (aurinkokuivattua tomaattia? punaista pestoa?). Leivälle löytyi aika raffi versio vihreästä tapenadesta, jossa oli lähes kokonaisia oliiveja seassa. Salaatti oli käytännössä jäävuorisalaattia muutamalla sattumalla, mutta toimi ihan ok lehden kanssa alkuviihdykkeenä. Ilmeisesti lomat ovat nyt loppuneet kun jonot ja odotusaika oli pitkä. Viereisessä pöydässä oli nainen lapsensa kanssa jonka pizza oli jäänyt tekemättä kokonaan (bongi oli hävinnyt jonnenkin) ja muutenkin tunnelma oli hektinen. Pasta oli saapuessaan hieman jäähtynyt ja lautanen ei ollut lämmitetty, joten siitä hieman miinusta. Muuten annos oli melko maukas ja basilika sopi erinomaisesti kastikkeen kanssa.

Sisustus on perusketju-italialainen (kuuluu S-Ryhmään) ja muutenkin tunnelma on aika kauppakeskusmainen. Kasvisruoka rajoittuu omilla valinnoilla tehtyyn pizzaan ja satunnaisiin kasvisvaihtoehtoihin joinain päivinä kuten esim. vuohenjuustosalaatti. Lasten kanssa täällä oli aika paljon mammoja, eli vaunujen kanssa pääsee ainakin joidenkin pöytien viereen ja muutenkin näytti olevan hyvä paikka kokoontumisajoille.

URL www.raflaamo.fi/fi/helsinki/italo
Puhelin 010-7664410
Osoite Mannerheimintie 20, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.