El Greco

IMG_1206

Ristiriitaiset tunteet jäivät tästä käynnistä. Ravintola on uudehko ja arvokkaalla paikalla, Ragun ja Groteskin vieressä. Asiakaskunta oli business casual henkisesti pukeutunutta väkeä ja ravintola oli tyylikäs myös sisältä. Vaihtuvalla lounaslistalla oli tarjolla Lämmin tomaattikeitto(5e/9e), Fetasalaatti (11e), Kanasalaatti (12e), Halloumijuustosalaatti (11e), Kasvispata (12e), Päivän kala eli Egeanmeren tapaan valmistettua kampelaa (12e), Fileto eli Naudan ulkofileetä grillissä (16e) ja jälkkäriksi oli Baklava jäätelön kera (5e). Itse valitsin feta-salaatin, koska sillähän kreikkalainen ravintola (moussakan lisäksi) arvotetaan. Kollega otti kalan.

IMG_1203

Annokset tulivat kohtuullisella aikataululla, tosin oltiin lähes ainoat ruokailijat tilauksen hetkellä, joten olisi voinut tulla nopeamminkin. Ravintola pärähti aika täyteen kohtapuoleen tilauksemme tekemisen jälkeen. Ennen annosta tuli leivät pöytään, tosin joko levitettä tai oliiviöljyä olisi kaivannut leipien kanssa. Muuten leivät olivat kyllä ihan hyviä, kivan rapsakalla kuorella. Itse salaatti oli valtava pettymys. Pelkkiä kasviksia leikattuna kuivatun oreganon kanssa. Ei salaattikastiketta ollenkaan (jälkikäteen kun katsoin listaa tätä kirjoittaessa täytyy todeta, että oli ehkä unohtunut, mikä on ihan yhtä paha virhe) ja fetakaan ei ollut mitään erityistä, mielestäni maistui samalta kuin (kyllä pitämäni) Patros-feta. Muutama hassu (kivellinen kalamata) oliivi mukana ja se oli siinä. Oli pakko pyytää oliiviöljyä, muuten tätä ei olisi saanut alas. Ala-arvoinen suoritus kaikenkaikkiaan, lapseni tekevät parempaa salaattia. Kollega kommentoi omaa kalaansa, että maistui pääosin kapriksilta, mutta muuten ihan ok. Mutta jos ei kreikkalainen ravintola osaa feta-salaattia tehdä, niin sitten kannattaisi ehkä miettiä alan vaihtoa.

Ympäristö on tosiaan siisti ja kohtuullisen tyylikäs valkoisine pöytäliinoineen etc. Katettu “sisäterassi” (eli ravintolan sisätila) oli tunnelmallinen kesäsateen osuessa kohdalle syödessä. Palvelu oli hapuilevaa (olisiko tarjoilijatar ollut hieman uusi) sekä töksähtelevää (mies ei oikein osannut ottaa vastaan) ja laskua sai odotella aika pitkään. Ei siis kiireisille tai niille jotka haluavat hyvää ruokaa. Saa mennä, mutta omalla vastuulla, itse en suosittelisi kenellekään.

URL www.elgreco.fi
Puhelin 010-3204410
Osoite Ludviginkatu 3-5, Helsinki

 

One thought on “El Greco”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.