Empire Plaza

20140701-084918-31758977.jpg

Kiinalaiset buffetit ovat tuttuja varmaan kaikille jotka ovat joskus lounasta ravintolassa syöneet. Näitä on melkein missä tahansa päin maata ja ovat joitakin poikkeuksia lukuunottamatta hyvin samankaltaisia. Empire Plaza ei sinänsä tuota mitään pettymyksiä tai yllätyksiä tässä suhteessa. Buffet (9,70e) pitää sisällään salaattibaarin ja lämpimät ruuat riisillä tai paistetulla riisillä höystettynä. Keittoa täällä ei ole tarjolla ja pienenä erikoisuutena on friteeratun kanan kanssa tarjottavan hapanimeläkastikkeen vieressä oleva sitruunakastike (joka on ihan ok).

Tänään tarjolla oli salaattibaarissa vihreää salaattia, joka täällä on monipuolisempaa (frisee, jäävuori yms) kuin muualla, herneitä, porkkanaraastetta, maissia, mustia (ei kalamata, vaan niitä värjättyjä kamaluuksia) oliiveja, tomaattia ja kurkkua sekä jotain hieman liian jännittävän näköistä majoneesi(?)mössöä, joka saattoi olla perunasalaattia. Paria eri kastikevaihtoehtoa ja sitten lämpimän ruuan kimppuun. Täällä valitettavasti on järkevintä mennä parhaalla osatulla ruotsinlaivameiningillä, eli kaikki mitä aikoo syödä kannattaa laittaa kerralla lautaselle. Tämä johtuu siitä, että paikka on suosittu ja linjastoja on vain yksi ja sieltä otetaan myös kahvit jne. Tämän takia santsikierros tai syömisen jakaminen salaattiin ja lämpimään aiheuttaa melkein väistämättä toisen jonotuksen. Näin ei toki aina ole, ja jos on kärppänä jonon lyhentyessä paikalla, niin voi selvitä nopeamminkin. Tämä ei toki ole ongelma, jos ei ole kiire lounaalla. Mutta jos on aikaa, niin miksi mennä buffettiin?

Lämpimässä ruuassa oli tarjolla niitä perinteisiä, eli kanafrittien lisäksi kanaa hapanimeläkastikkeessa, possua tummassa (soija/osteri?) sipulikastikkeessa ja szechuan tofua, joka valitettavasti ei kuitenkaan ollut kovinkaan tulista. Lisukkeina oli tosiaan riisi ja sitten paistettua riisiä, joka sisälsi porkkanaa, herneitä ja kananmunaa. Ruuat olivat ihan ok, sitä perus-msg-kamaa, mitä näissä nyt yleensä on tarjolla. Itse rankkaisin kyseisen buffetin keskitasoon, keiton puuttumisesta pieni miinus (nämä ovat yleensä aika mitäänsanomattoman makuisia) ja sitruunakastikkeesta pieni plussa. Kanafritit ovat täällä ihan hyviä ja rapsakoita ja salaattivalikoiman hiuksenhieno paremmuus joihinkin muihin vastaaviin antavat pientä plussaa myöskin.

Sisustukseen on täällä jaksettu panostaa hieman enemmän ja ravintola on muutenkin ihan siisti yleisilmeeltään. Täältä löytyy myös iso terassi Kampin sisätorilla (Tennispalatsin aukio), jos Suomessa joskus alkaa kesäilmat. Palvelu on asiallista ja niin nopeaa kuin buffetissa nyt voisi olettaakin. Kasvissyöjille tällaisista harvemmin löytyy mitään kovin ilahduttavaa, mutta oli tuossa nyt tietysti tofua ja salaattia. En nyt lähtisi tätä kuitenkaan erityisemmin suosittelemaan noiden takia. Lapsiperheitä täällä oli useampi syömässä ja koska tilaa löytyy kohtuullisen hyvin ja koska tänne pääsee helposti Kampin ostoskeskuksesta, niin kyllä täällä voisi kuvitella natiaisten kanssa käyvän.

URL www.empireplaza.fi
Puhelin 09-3280328
Osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

 

One thought on “Empire Plaza”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.