Wanhan Kellari

20140613-113841-41921239.jpg

HUOM! Ravintola on nykyään Kaivopihan Karaokekellari, eikä tarjoa lounasta.

Satunnaisotantaan osui tällä kertaa ikivihreä Wanhan Kellari, joka tarjoaa päivittäin vaihtuvia kotiruoka-annoksia ja illemmalla tansseja. Tanssit jäivät vähemmälle tänään, ruuan asettuessa etualalle. Sisään mennään portaita pitkin (kellarihan tämä loppupeleissä on) ja Ladie’s loungen sekä Marja Tyrnin kolikkoautomaatin (?) ohi suoraan tiskille tilausta tekemään.

Tänään oli tarjolla Jauhelihakeitto (8,40e), Pyttipannua (9,70e), Vuohenjuustolla kuorrutetut Kasvislasagne (9,70e), Paistettua lohta ja remuladekastiketta(sic) (9,70e), Kananrintaa, BBQ kastiketta (9,70e) ja jälkiruuaksi (kuuluu hintaan) jäätelö ja kahvi. Lisäksi on tarjolla salaattibaari sekä leipää (mukaanlukien gluteenitonta). Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä.

Kyseessä on siis aika peruskotiruokaan pohjautuva tarjooma ja aina kun täällä on käynyt (useita kertoja) niin ruoka on ollut ihan hyvää. Joskus jopa oikein hyvää. Pääraaka-aine annetaan tiskiltä ja lisukkeet löytyvät salaattibaarin etupäästä (jotenkin sellainen olo, että joskus ennenmuinoin lisukkeet tulivat myös tiskin takaa, voi olla että muistan väärin). Ensin otetaan kuitenkin juomat, joista löytyy kotikaljasta mehuun eri vaihtoehtoja.

Salaateissa on jännä kokoelma; feta-oliivi-salaatti-sötkötystä, kaaliraastetta ananaksella, paistettuja muikkuja, tomaattia, mystinen (eilinen?) kalapaistos, virheä salaatti tomaateilla ja kurkulla ja etikkapunajuuria. Leipiä on tummaa, vaaleaa ja näkkäriä niiden gluteenittomien kaveriksi.

20140613-113842-41922862.jpgTila on tanssiravintola baaritiskeineen, tosin tiski ei ole ihan niin hallitseva kuin jossain muissa paikoissa. Ikkunoita ei tietenkään ole, joten fiilis on hieman hämyisä, taustamusiikkeineen kaikkineen. Itse valitsin lohen ja perunamuussin kaveriksi. Muita lisukevaihtoehtoja olivat valkosipuliperunat, keitetyt perunat, riisi ja erikseen tiskiltä pyydettävät höyrytetyt kasvikset (teille karppaaville karpaaseille).

Lohi oli oikein hyvää ja remouladekastike oikein oiva. Ehkä pieni sitruunanviipale olisi ollut kiva, nyt se pieni terävyys jäi puuttumaan annoksesta, varsinkin kun lohi on perusluonteeltaan aika rasvainen kokemus. Muussikin meni ihan jees, salaatit oli mitä oli. Jälkkäriä on täällä aina, letut ovat aika legendaarinen lopetus lounaalle, joskin sen jälkeen on aika raskas olo. Jätskiä tällä kertaa kinuskikastikkeella, toimii jälleen ja edelleen.

Kasvissyöjille täällä on aina joku vaihtoehto tarjolla, tosin usein tuntuu olevan se soppa. Ehkä tämä ei kuitenkaan edusta ihan sitä kirkkainta kärkeä stadin kasvisruokaa tarjoavista ravintoloista. Lasten kanssa tänne voisi ehkä tulla ruuan puolesta, mutta jotenkin tällainen hämyisä tanssiravintolatunnelma soveltuu paremmin aikuisseuraan. Ja vaunuja en jaksaisi jyrryyttää niitä portaita alas/ylös kyllä ollenkaan.

URL http://www.wanhankellari.fi
Puhelin 010-7664380
Osoite Mannerheimintie 3, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.