Pikkuveli

image

Maakuntamatkailu jatkui loman aikana Ylivieskan Pikkuveli (tai pikkuVELI, kuten virallinen kirjoitusasu menee) ravintolan tarjoomuksilla. Paikka on Ylivieskalaisen hotellin (Käenpesä) ravintola, joka on kohtuullisen tuore tapaus. Webska antaa lupaa yllättävänkin hienoja asioita ja menu on ihan hyvin rakennettu, konsepti on selvästi mietitty ja menun annosten komponentit tukevat toisiaan. Lounaalla on koko menu tarjolla, jota en nyt kokonaan ala tähän tabuloimaan, mutta esim.: Päivän kasvisruoka (18e); Paahdettua nieriää, kermaista korvasienikastiketta ja uusia perunoita (23e); Tyngän ruisjauhoilla leivitettyjä voissa paistettuja muikkuja, muusia Vehviläisen perunoista ja tryffeliaiolia (17,50e); Limousin naudan maksaa Viskaalin tilalta, savupekonikastiketta, muusia Vehviläisen perunoista (18e); 10h haudutettua Pöntiön possunniskaa sekä Limousin makkaraa Viskaalin tilalta, dijonsinappikastiketta ja lämmintä perunasalaattia Vehviläisen perunoista (20e); Kukonpojan rintaa Viskilän tilalta, salviavelouté ja sitruunapolentaa (22e); Glaseerattua ylikypsää karitsanpaistia Polson tilalta, punaviinikastiketta ja kevätsipuliohrattoa (23,50e); pikkuVELIN pippuripihvi rotukarjan sisäfileestä, pippurikermakastiketta ja pikkuVELIN lohkoperunoita (29,50e); pikkuVELIN burger Tammisen rotukarjanlihasta 160g pihvillä (11e, lisukkeet, kuten esim. ranut +3e). Eli hintataso on normi-stadilaisen ravintolan iltamenun annosten verran, mutta tosiaankin menun annokset myös kuullostavat oikein hyviltä. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, kuten oikean ravintolan henkeen kuuluukin. Itselle valikoitui 10h possu, yhdelle lapsista tuli burgeri, toiselle muikut (iso kiitos joustavuudesta, lapset saivat puolikkaat annokset ilman sen suurempaa keskustelua) ja kolmannelle samaa possua. Vaimo otti myös muikut.


image

Alkuun tuli hyvää leipää ja voita, nämä olivat oikein mainioita nakerrettavia alkuun, varsinkin kun olivat tuoreita ja lämpimiä. Mutta sitten ne varsinaiset annokset.. konsepti oli tosiaan paperilla oikein mainio, mutta se toteutus ontui nyt melkoisen pahasti. 10h ylikypsä lähipossu kuullostaa herkulliselta, mutta lautasella oli prässätty, loputtoman kuiva pihvin käkkänä jonka järsiminen osoittautui hyvin ikäväksi touhuksi, siinä määrin että jäi lautaselle. Makkara oli ihan hyvä, kuten myös kivan ärhäkkä dijonkastike. Lämmin perunasalaatti näytti olevan uunissa paahdettuja pottuja ja jännästi hernesosetta, jota oli myös muissa annoksissa. Ja ehkä masentavin yksityiskohta tässä ja muissa annoksissa (paitsi burgerissa) oli kellastuneet ja nahistuneet yrtit jotka oli laitettu “koristamaan” annosta. Kyllä, yrtit usein asetellaan näin, mutta jos ne ovat ehtineet jo kuihtua, niin kannattaisi vaan jättää pois vaikka alkuperäinen resepti ne sisältäisikin. Muikut olivat kuulemma ihan ok, mutta eivät toimineet yhtä hyvin kuin edellisen vuoden (Susi)Saaren muikut. Burgeri oli kuulemma hyvä, tosin ranujen seassa oli myös friteerattua paperia ja tytön 10g possun lohkoperunat oli lähes karrelle palaneita. Harmi sinänsä, selvästi reseptiikkaa ja konseptia on mietitty ja lähialueilta on haalittu parhaita aineksia, mutta toteutus ontui todella pahasti. Ymmärrän toki logistiset ongelmat ja sen tosiasian, ettei varaston kiertonopeus vaan anna myöten sille, että joka päivälle keitettäisiin tuoretta possun niskaa riittävästi myös mahdollisille piikeille. Tämähän se on se suurin ongelma kun ei ole riittäviä asiakasvirtoja, ei vaan pysty tekemään sitä mitä haluaisi. Iso käsi kunnianhimosta, mutta se ei valitettavasti vielä riitä hyvään lounaskokemukseen.

image

Sisustus on uudenkarhea ja yllättävän tyylikäs, vaikka parkkipaikalle saavuttaessa olikin pieni epäilys. Täällä oli ihan kiva käydä ja varmaan ne burgerit voisi seuraavalla kerralla toimia. Asiakaspalvelu oli oikein ystävällistä ja välitöntä, mutta myöskin hieman viipyilevää vaikka oltiin jokseenkin ainoita ravintolassa. Voi toki olla, että henkilökuntaa oli keittiötä myöten niin vähän, ettei ehdi ja toisaalta eihän sitä kesälomalla pidä olla kiire. Sitä on vaan niin tottunut stadin humuun ja nopeaan toimintaan. Kasvissyöjälle oli ainakin se mysteerinen päivän annos mitä ei tullut kyseltyä sen tarkemmin, eipä täällä ole kauheasti muutakaan kasvissyöjille tarjolla. Lasten kanssa oli oikein mainiota käydä ja annoksia sai puoleen hintaan ja kokoon mikä on juurikin oikea tapa hoitaa homma. Lisäpisteitä haastavasta sijainnista ja hyvänkuuloisesta konseptista, mutta olihan ainakin tuo oma annos heikko esitys.

image

image

URL http://www.pikkuveli.fi/
Puhelin 010-3233562
Osoite Lintutie 1, Ylivieska

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.