Kanava Bar

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Holiday Bar.

Tänään olikin aika märkää meininkiä näin Juhannuksen jälkeisenä maanantaina, mutta olin jo ennättänyt kuivua aamuisen pyöräilyn jäljiltä ja koska sadekin oli ehtinyt loppumaan, niin päätin suunnata vähän pidemmälle. Hyppäsin kellon alta seiskan sporaan ja kiidin kohti Senaatin torin turistilaumoja. Säädin hetken matkan aikana määränpäätä, mutta valitsin sitten lopulta Pianon ja Kanava Barin väliltä merellisemmän vaihtoehdon. Tämä Ravintola Sipulin kanavan rannalla sijaitseva baari tarjoaa lounasbuffaa (10,10e), josta saa myös salaatti+soppa (8e) vaihtoehdon sekä lämpimän ruoan sijaan burgerin (17e), päivän kalan (14,50e) tai pihvin (15,50). Tänään oli tarjolla (ja esillä ilahduttavan selkeällä webisivulla): Tomaattikeitto, havaijin leike kasviksilla ja lohkoperunoilla, salaattibaari (salaattisekoitus, kana-parmesan-pähkinäsalaatti, porkkanaraaste-raejuusto-persikka-sötkötys, tonnikala-riisisalaatti sekä paria kastiketta, kuten mm. omenavinaigrette), leipää (tummaa, ranskista, yms) parilla kaupan purkkilevitteellä. Iso kiitos erittäin selkeistä ja kattavista merkinnöistä joista kävi hyvin ilmi että mitä on tarjolla. Itse valitsin sen buffan. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille.

image

Alkuun vetäisty tomaattisoppa oli oikein kelvollinen ja maukas, mutta jäi hitusen jälkeen The Cockin tomaattikeitolle. Salaatit olivat nekin ihan ok ja pidin kovasti siitä omenavinaigrettesta. Leivät olivat hyvin tavanomaisia, perus kaupan laarista napattuja. Havaijinleike oli mehukas mutta rasvainen, hieman lötkö pinta ei ollut niinkään herkullinen. Panerointi ja lämpökuvun alla säilytettävä buffetruoka ei ole mikään helpoin yhdistelmä. Paahdetut ananaspalat viimeistelivät annoksen. Perunat olivat hyviä, vielä hieman rapsakoita ja koko setti oli ihan kohtuullisen hyvä. Ne uunikasvikset ja se kermaviili jäivät jotenkin orvoiksi, eivätkä oikein makujensa puolesta sopineet annokseen.

image

Sisustus on baarimaiseen tilaan hieman epäloogisesti järjestettyjä asiakaspaikkoja, mutta hyvällä säällä kanavanrannan ulkopaikat ovat kyllä aivan erinomaisella sijainnilla. Niitä kesäsäitä odotellessa. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle täällä oli tavallaan se salaatti ja soppa, tosin kun kaksi salaateista sisälsi muutakin kuin kasviksia, niin suosittelisin kokeilemaan jotain muuta paikkaa. Lasten kanssa en ehkä vaivautuisi.

URL http://www.ravintolasipuli.fi/kanava-bar/
Puhelin 09-61285500
Osoite Kanavaranta 7, 00160 Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.