Roasberg

image

Kuten viime viikolla totesin, niin Mikonkadun ja Kaivokadun risteyksessä vaikutti olevan useampia ravintoloita käymättä, joten kaunis ilma ajoi minut taas näille kulmille. Uusi(?) kahvila/ravintola Roasberg oli ensimmäinen joka osui kohdalle, joten ampaisin sisään ja aloin ihmettelemään vaihtoehtoja. Näitä olikin melko suppeasti tarjolla, eli tarjolla oli muutaman sämpylän ja patongin lisäksi salaattia kahdella (9,90e), kolmella (12,10e, melkoinen hinta yhdellä lisätäytteellä) ja neljällä (en muista, mutta enemmän jokatapauksessa) pääraaka-aineella. Komponentteja salaatti-tomaatti-kurkku salaattipohjan päälle oli (ainakin, varmaan unohdan jotain): fetaa, oliivisekoitus, katkarapuja, mini-mozzarella-palloja yrttimarinadissa, kanaa ja aurinkokuivattua tomaattia artisokan sydämillä. Itselle valikoitui feta ja artisokka. Näiden lisäksi oli vielä yksi kolmesta (?) sivuraaka-aineesta: hummusta, tsatsikia ja kesäkurpitsa-kikherne-systeemi. Tästä joukkiosta valitsin hummuksen ja leiväksi osui patonki, tosin jälkikäteen tajusin, että toinen vaihtoehto olisi ollut itse tehty näkkäri joka olisi ehkä sittenkin ollut hauskempi vaihtoehto. Kastikevaihtoehtoja oli myös useita, itse valitsin vinaigretten, enkä oikein edes katsonut muita vaihtoehtoja. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta löytyy myös vesipiste ja vierestä päivän lehdet. Loppuun voi ottaa kahvia tai (valmiiksi haudutettua!) teetä tai jopa rooiboisia. Tämähän onkin enemmänkin kahvila kuin ravintola.

Salaatti oli ihan ok, tuoreista aineiksista kasattu, mutta melko yllätyksetön. Feta ja artisokan sydämet olivat aika stanu “kaupan hyllystä” kaavittua tavaraa, hieman ehkä tähän hintatasoon toivoisi pientä twistiä ja yritystä. Ihan hyvällä ruokahalulla tämän kuitenkin söi ja annos oli riittävän iso kevyeeseen lounaaseen.

image

Sisustus on uudenkarhea ja mannermaisen kahvilan oloinen, täällä oli kiva istuskella ikkunapöydässä ihmettelemässä maailman menoa. Jos olisi tarvetta istuskella pidemmän aikaa kahvin ja koneen ääressä, niin tämä tarjoaa mainiot puitteet siihen, en tosin tiedä onko ilmaista wlania tarjolla. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Kasvissyöjälle on se salaatti ja saattaa olla jotain sämpylävaihtoehtojakin, mutta ei tätä oikein ruoan takia tulisi suositeltua. Lasten kanssa voisi ehkä piipahtaa, tilan puolesta mahtuisi ja viihtyisi hyvin, mutta taas läheinen Picnic kyllä voittaisi tarjoaman puolesta 6-0.

URL http://www.roasberg.fi/
Puhelin
Osoite Mikonkatu 13, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.