Bank

image

Päätin aloittaa viikon “Tapahtumaravintola” Bankilla, joka on sijainnut Unioninkadulla jo melko pitkään. Muistan kun tämä perustettiin ja kaveri meni sinne töihin. Tuli itsekin käytyä muutamia kertoja silloin lounaalla, mutta nyt viimeisestä kertaa on jo melko pitkä aika. Hieman yllätyin kun paikka oli kokenut jonkinlaisen remontoinnin ja aikaisempi birtomainen lounaspaikka nurkassa oli muuttunut Hanko Sushiksi. Jäljellä oli linjastomallinen buffet (10,10e), jossa on näemmä tarjolla salaattia, soppaa ja muutamaa lämmintä ruokaa, joista yksi on aina kasvisruoka. Tänään oli tarjolla: Pinaatti-feta täytettyä kampelaa ja tartarkastiketta, Lasagne, Tomaatti-basilikapastaa, Salaattibuffet ja kainuulaista lohikeittoa sekä loppuun Suklaapatukka. Itse ajattelin (entisistä muistoista, niiltä ajoilta kun tämä oli brandattu ehkä hieman paremmaksi paikaksi) että ehkä kyseessä on “suklaapatukka” eli jotenkin patukasta muodostettu tms juttu jota veikeästi nimetty jälkiruoka. Mutta ei, se oli joko Suffeli tai Da Capo. Lämpimän ruoan viereen tarjotusta suppeammasta salaatista löytyi tomaatti-salaatti-sekoitus sekä kaaliraaste kastikkeilla. Paikasta saa myös “all-inclusive” (14,90e), mutta mielestäni linjaston toteutusmallin takia tämä ei oikein ollut houkutteleva vaihtoehto, kun noutopisteet on seinän vierellä “piilossa” ja tämän koko setin kokeilu vaatisi ees-taas bogoilua. Valitsin tälle päivälle kampelan. Maksu suoritetaan tarjottimen lataamisen jälkeen “päädyssä” sijaitsevalla kassalla. Täytyy sanoa, että tämä oli hieman sekavasti rakennettu kokonaisuus ja kokemattomampi joutui hieman etsimään ja sekoilemaan eri pisteiden välillä ennenkuin homma oli pulkassa.

image

Alkusalaati oli ihan ok perussetti tällaiselta kotiruokabuffalta. Tumma leipä oli oikein hyvää, leivissä olisi ollut myös ciabattaa, näkkäriä, ruisleipää sekä maalaisleipää. Mutta tämä jonka otin (hieman patongin muotoinen tumma leipä) oli miellyttävä tuttavuus. Pääruokana ollut kampela oli ihan, pidin pinaattitäytteestä, leivityksestä ja tartar-kastikkeen pienestä happamuudesta sekä uunikasvisten napakkuudesta, mutta varsinaisen kampelan maku jäi jonnekin näiden kaikkien alle. Ihan ok suoritus työpaikkaruokalalle, mutta samaan hintatasoon löytyy parempiakin suorituksia kohtuullisen läheltä. Ymmärrän toki että harvempi viitsii lähteä kauemmas kalaan jos sellainen keskivertosuoritus on ihan vieressä. Mutta kun mielessä on se kovempi taso mitä tällä ymmärtääkseni joskus lähdettiin hakemaan, niin ei osunut siihen maaliin, varmaankin strategia ja visio on vuosien varrella muuttunut.

image

Sisustus on kivan avara ison atrium-henkisen tilan takia ja muutenkin puitteet ovat ok, tosin kalusteet olivat jo ehkä vähän kuluneet ja persoonattomat. Asiakaspalvelu oli nopeaa (buffet) ja asiallista, paremmat ohjeistukset ensikertalaisille olisi kiva. Kasvissyöjälle on joka päivä joku vaihtoehto, mutta en nyt varta vasten tänne lähtisi kauempaa sitä hakemaan. Lasten kanssa en ehkä jaksaisi ja ei selvästi ole yleensäkään kohderyhmää.

URL http://www.ravintolabank.fi/
Puhelin 09-13456260
Osoite Unioninkatu 20, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.