Bryggeri

image

Kaunis ilma innoitti lähtemään harhailemaan ja koska viereen sattui nelosen spora, niin matka jatkui kohti Skattaa. Sinne asti en kuitenkaan halunnut tänään mennä kun halusin kuitenkin vähän nopeamman reissun. Jäin Senaatintorin kulmilla pois ja lähdin Havista kohti. Sitten silmään iski Bryggerin lounasbuffa ja livahdin sisäpihalle tutkimaan. Katutasossa on baari ja huomaamaton kyltti ohjasi alakertaan, viitoitus ei ollut kovin hyvä, mutta yläkerrassa oli baarimestari jeesaamassa eksynyttä kulkijaa. Tämä on siis kotiruokabuffet (10,90e) josta löytyy salaattibaari, keitto ja lämmin ruoka leivän kanssa sekä kahvit tai teet loppuun. Tänään oli tarjolla: Pyttipannua, Falafelpyöryköitä ja tsatsikia riisillä sekä Panimon lohikeittoa. Salaattibaarissa oli: vihreä salaattisekoitus, tomaattia punasipulilla, etikkakurkkuja, melonipalasia, viinirypäleitä, maustekurkkua, marinoituja (värjättyjä mustia) oliiveja, punajuurta ja paria vinaigrettea. Leivissä löytyi patonkia ja tummaa leipää jossa oli käytetty panimon omaa mäskiä sekä suolattua voita. Tilaus ja maksu suoritetaan baaritiskille. Jolta löytyy myös kahvit. Vesi kiikutetaan pöytään kun on löydetty sopiva istumapaikka.

image

Alkusalaatti oli aika perusmeininkiä, tosin plussana hyvä marinadi oliiveissa, vaikka olivatkin värjättyjä eivätkä esim. kalamata tms. Leipä oli oikein mainiota ja sitä oli kiva nakertaa myös keiton kanssa. Lohikeitto olikin sitten oikein hyvä vedos ja pidin kovasti, varsinkin kun oli hieman tavallisuudesta poikkeava setti ja vieressä oli jännästi kermavaahtoa mitä oli pakko kokeilla (sopi). Pääruokana oli tosiaan spydäri paistetulla kananmunalla ja tämä oli ihan jees, olisin tosin kaivannut paistopintaa perunoihin. Tämä ei ollut kuitenkaan liian rasvainen tai muuten älyttömän raskaan oloinen. Ne falafel-pullat olivat heikoin lenkki tässä kokonaisuudessa, liian kiinteitä ja ilman rapsakkaa kuorta. Maun puolesta ihan ok ja onneksi tsatsiki oli oikein hyvää, niin se hieman tasasi tätä. Kokonaisuutena tämä oli keskikastia kaupungin kotiruokabuffeteissa mutta se leipä ja keitto olivat kyllä käymisen arvoisia.

image

Toinen käymisen arvoinen asia on (ehkä) sisustus, koska tämä paikka ei peittele sitä että on panimoravintola, pannut hallitsevat ravintola keskikohtaa ja ymmärtääkseni ovat ihan käytössäkin ja kaikkea. Ainakin omaa sisäistä nörttiä kiinnostaa tekniseltä kannalta nähdä tuollaisia. Ja kolmas sekä ehkä paras syy käydä täällä oli ystävällinen ja huomioonottava palvelu saliemännältä. Täällä ei jäänyt turhaan pyörimään paikalleen vaan homma oli niin sanotusti hoidossa. Kasvissyöjälle täällä ei oikein ollut mitään järjellistaä vaihtoehtoa ja lasten kanssa en ehkä kuitenkaan tulisi kellarissa sijaitsevaan oluthuoneeseen ihan ensimmäiseksi pyörimään. Vaikka onhan täällä hienot kiiltävät pannut mitä ihastella.

URL http://bryggeri.fi/en/
Puhelin 010-2352500
Osoite Sofiankatu 2, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.