Jamaican Mamas

image

Tänään päätin lähteä valloittamaan Vilhovuorenkatua, jolta löytyy parikin kiinnostavaa ravintolaa. Olin menossa thaikkua syömään, mutta se olikin kiinni (lappu ikkunassa sanoi, että erikoistapaus tms) joten kävelin viereiseen Jamaikalaiseen (!) ravintolaan. Tarjolla on lounasbuffa (10e) jossa salaatti+soppa+lämmin setti ja loppuun kahvi/tee. Tänään oli tarjolla: salaattibaarissa pikkelöityä kasviksia sekä punajuurta, mustia (värjättyjä) oliiveja, pikkelöityä kurkkua ja selleriä chilillä, salaattisekoitus, kiiviä ja salaattikastiketta. Lämpimällä puolella oli mausteista kasviskeittoa (olisiko ollut bataattipohjainen), pitkään haudutettuja kananpaloja kastikkeessa, peruna-porkkana-jauhelihakastike, plain riisiä sekä riisiä papujen kanssa, pari erilaista valkokaali-paprika höystöä ja kanafrittejä. Listaa näistä ei löydy netistä, mutta eipä ollut ravintolassakaan eritelty että mitä oli tarjolla. Itseäni se ei suuremmin haitannut, mutta jotain muuta ehkä saattaisi. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille.

image

Tällä kertaa oli pakko laittaa salaatti+soppa ensimmäiseksi kuvaksi, kun sain kasattua mahdollisesti maailman rumimman lautasen lämpimien ruokien padoista. Salaattibaari oli hieman niukan oloinen setti, erityisesti kun kaksi komponenttia (värjätyt mustat oliivit ja punajuuri) ei maistunut minulle. Mutta yllättäen chiliset kurkut ja sellerit olivat erinomaisia ja salaattikastikekin oli jotenkin erityisen herkullista. Nämä erittäin hyvät maut yhdistettynä loistavan mausteiseen soppaan tekivät vaikutuksen. Kana fritit olivat kuitenkin melkoisen kuiva kokemus ja jäivät siksi mielestäni selkeästi huonommiksi kuin peruskinkkifritit. Lämmin ruoka (pahoittelut valtavan rumasta kuvasta ja esillepanosta) ei ollut sekään kovin ihmeellistä, eniten pidin chilillä(?) maustetusta kaalihöystöstä, eikä papuriisikään ollut mitenkään huono. Kana taasen oli aika tylsä kokemus, olisin olettanut rohkean maustamislinjan jatkuvan tässä. Jauhelihakastike perunoilla ja porkkanoilla oli sekin melko neutraali setti ja vilkuilinkin ympärilleni jotain tulista tms maustekastiketta sellaista löytämättä. Salaatti ja soppa olivat herkullisia, mutta homma lässähti muilta osin sen verran, että en nyt tuon takia nosta tätä erinomaiseen kategoriaan.

image

Sisustus on hauskan jamaikalainen ja muistuttaa hieman kaukaisesta karibian reissusta Dominikaaniseen tasavaltaan. Taustalla soi reggae-musiikki ja muuta tunnelmaan sopivaa ja asiakkaita oli sen verran vähän, että tässä pääsi vähän fiilistelemään vanhoja. Kasvissyöjälle täällä oli periaatteessa ihan hyvä salaatti+soppa setti, mutta pääruokana kaalia ja papu-riisiä.. nojoo, riippuu mistä tykkää. Lasten kanssa en ehkä tulisi ihan vaan siksi, että pääosa ruoasta oli niin mukavan tujusti maustettu, että voisi olla vaikea löytää makumaailmaan sopivat setit. Muuten täällä oli kyllä ihan hyvin tilaa vaikka vaunuillekin (en tiedä mikä on politiikka näiden osalta).

URL https://www.facebook.com/JamaicanMamas
Puhelin 045-6011121
Osoite Vilhonvuorenkatu 5, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.