La Crêperie

IMG_1278

HUOM! Ravintola on suljettu.

Krepsejä, eli täytettyjä lettuja, tuli syötyä lapsena useampaan otteeseen. Nyt niitä saa (ilmeisesti food  truckina aloittanut) La Creperiestä, Vanhan Hatun/Old Hatin vieressä siinä hassussa sisätilatunnelissa (onko tällä jotain vakiintunutta nimeä?) joka menee City-käytävän vieressä ja Suomalaisen + ex-Tiimarin ohi. Täällä on kiinteä lista makeita ja suolaisia lettuja, salaatteja sekä ainakin lounasaikaan soppaa. Lounastarjouksena oli tänään tomaatti-vuohenjuusto-katkarapu soppa + valinnainen (neljä vaihtoehtoa kiinteältä listalta) suolainen lettu + kahvi. Tilaus ja maksu tiskille ja sitten pöytään odottelemaan. Paikka oli puolitäynnä osittain kahville tulleita ihmisiä ja osittain lounastajia, joten paikassa oli ihan kiva pöhinä.

IMG_1275

Soppa tuli melko nopeasti pöytään ja maistui aivan erinomaiselle. Päälle oli pirskoteltu ilmeisesti jotain persilja-öljyä ja vuohenjuusto sekä tomaatti maistuivat miellyttävän täyteläisestä keitosta hyvin. Katkaravut olivat erinomaisen mehukkaita ja pehmeitä, eli eivät olleet killuneet kuumassa liian kauan (tällöinhän nämä muuttuvat aika nihkeiksi syödä). Melkein olisi voinut vetää isomman setin pelkkää keittoa, ehdottomasti yksi parhaista sopista mitä on tullut maistettua vähään aikaan. Lettu saapui ennen kuin soppa oli hoideltu ja näytti sekin oikein kauniilta isolla lautasella. Lettu oli hyvän makuinen, mutta feta (ja joku muu juusto) + oliivit + pohjan suola olivat aika tymäkkä kokemus. Kyllä lettu maistui, mutta soppa vei voiton tällä erää. Kahvi joka tuli pääruuan perään oli hyvin iso kuppi ja olisi saanut maidolla, mutta sen verran hyvää oli mustana, että suosittelen kokeilemaan ilman lisukkeita.

Palvelu oli erittäin ystävällistä ja huomioonottavaista, tuli oikein hyvälle mielelle pitkän palaverirumban jälkeen kun näin hyvin otettiin vastaan. Paikan sisustus on tyylikkään yksinkertainen ja siisti kahvilamainen asetelma. Kasvisruokaahan täältä saa lettumuodossa ja päivittäin vaihtuvaa soppaakin kannattaa kokeilla (huomenna kuulemma porkkanakeitto vuorossa). Lasten kanssa tulen varmasti käymään täällä joku kerta ja näytti löytyvän sen verran tilaa, että varmaan vaunuillakin voisi ryskää paikalle. Hyvä kokemus, suosittelen kokeilemaan.

URL www.lacreperiecafe.fi
Puhelin 044-7825689
Osoite Aleksanterinkatu 23, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.