Family

image

Kaunis kesäilma ajoi kohti Kaisaniemeä ja sen liikennehässäkän sivussa olevaan kiinalaiseen ravintolaan. Paikka tarjoaa buffaa (8e!) tai lautasannoksia (7e!) yllättävän edulliseen hintaan. Buffetissa tänään tarjolla: Possua kasviksilla, kanaa ananaksella, nautaa satay-kastikkeessa, Kung-po kanaa, tofua kasviksilla, kanaa kasviksilla, riisiä, paistettua riisiä, nuudeleita, Peking-keittoa ja fritattua hai-monnia sekä kevätkääryleitä hapanimeläkastikkeella. Salaattibaarissa oli: Kaali-porkkanaraastetta, tomaattia, kurkkua, kiinankaalia sekä valkosipulikastiketta. Itselle valikoitui buffa. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskillä, josta löytyy myös aseet, lautaset sekä päivän lehdet.

image

Alkupalat eivät olleet ihan parhaimmasta päästä, soppa oli hieman ketsupin makuista ja salaatti oli mitä oli. Fritit olivat periaatteessa ihan ok, mutta eivät olleet lämpimiä, kuten olisi voinut kuvitella. Hapanimeläkastike oli perusmeininkiä. Yllättäen pääruoka oli ihan jees, kasvikset olivat selvästi tuoreita, itse pilkottuja ja niihin oli maltettu jättää purutuntumaakin. Kung-po kanassa oli snadisti potkua, tosin pähkinät puuttuivat. Tofu oli myös ihan ok makuista, tosin sitä oli aika vähän tarjolla (eli loppui kesken, sain vaan yhden tai kaksi palaa). Kastikkeet eivät täysin maistuneet toistensa kopioilta, joka ei välttämättä aina pidä paikkaansa. Riisi menetteli sekin, kuten myös paistettu riisi sekä nuudeli. Hintatasoonsa nähden tämä oli ihan kelvollinen kiinalainen buffa.

image

Sisustus on hyvin perinteisen kiinalaisen kortteliravintolan oloinen, eli hapsulamput katossa, parit taulut seinillä ja muuta rekvisiittaa. Siisti mutta jo aikaa nähnyt kalusto toimi kuitenkin ihan hyvin, eikä täällä ollut ikävän ruuhkaista tai liian tiheitä asiakaspaikkoja. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle löytyy varmasti lautasannoksista jotain, ainakin noin periaatteessa. Buffa oli huomattavan lihapainotteinen. Lasten kanssa teoriassa voisi tulla, mutta hieman syrjässä omilta reiteiltä eikä tänne vartavasten tulisi tultua. Edullinen tämä kuitenkin oli.

URL https://foursquare.com/v/kiinalainen-ravintola-family/4f341890e4b07cbb97f18bea
Puhelin 050-3621988
Osoite Unioninkatu 39, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.