Morrison’s

image

Uusi vuosi vierähti käyntiin ja kylmän ilman saattelemana köpöttelin kollegan kanssa Atskin taakse, Morrison’s ravintolaan. Minusta tämän niminen ravintola on ollut näillä hoodeilla vaikka kuinka kauan, mutta en löytänyt netistä mitään konkreettista todistetta aiheesta. Jokatapauksessa kyseessä on siis jenkkimeiningillä toimiva, burgereita ja pihvejä tarjoava ravintola. Päivittäin vaihtuvalla listalla on aina päivän burgeri, kalaa/salaatti ja possupihvi ja sitten jokin muu (kanapihvi, maksaa, tortilloja yms). Sitten on vielä jokin isompi pihvi (12e) sekä kalliimpi burgeri (14,50e). Tänään oli tarjolla: Pestokuorrutettua lohta valkoviinikastikkeella (9,30e), Metsästäjän kanaa (9,30e), Vuohenjuustoburger hampurilaispihvillä (9,30e), Pariloitu porsaanleike persiljavoilla (9,30e), Pippuripihvi (12e), Double cheese burger (14,50e). Lounaan sivuun saa kokislasin eurolla tai sitten voi ottaa vettä tiskin takana sijaitsevasta hanasta. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille, josta saa pöytään vietäväksi numerolapun. Itselle valikoitui possupihvi ja kollegalle lohi.

image

Pääruoka saapui yllättävän nopeasti ja annokset olivat isompia kuin mitä muistelinkaan. Ranut olivat hyviä, rapeaksi paistettuja ja niitä oli paljon. Sivusalaatti oli melko väsynyt, mutta upposi etikkaisen salaattikastikkeen saattamana. Possupihvin paneeraus jäi vähän heikon oloiseksi, mutta muuten maistui ihan hyvälle. Pihvi ei ehkä ollut myöskään niin kuuma tai sitten maustevoi oli hyvin kylmää, koska se ei koskaan kokonaan sulanut. Muutenkin tämä koko annos meni melko perusmätön puolelle, joka toki oli jo tiedossa paikan valinnan yhteydessä ja näin ollen oli ihan ok. Parempi vastaava annoskokonaisuus löytyy kuitenkin mielestäni Beefy Queenista, mutta on tämäkin lajinsa edustajan ihan hyvä. Ja burgerit ovat täällä isoja ja hyviä.

image

Sisustus on melko pelkistetty ja väreillä yms haettu ehkä jotain amerikkalaista dineria. Isoista ikkunoista voi ihmetellä Ateneumin kujan vilskettä ja vilinää. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjille täältä välillä löytyy esim. halloumisalaatti, mutta kannattaa tsekkaa lista ennen lähtöä, koska joka päivä ei näyttäisi olevan kasvisruokaa. Ja muutenkin tämä on ehkä hieman eri porukalle suunnattu. Lasten kanssa voisi ehkä tullakin, ainakin yhdestä annoksesta riittäisi varmasti kaikille natiaisille.

URL http://www.rafla.fi/morrisons-helsinki/fi/etusivu
Puhelin 09-625466
Osoite Ateneuminkuja, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.