Pizza Mix

Nyt pääsin sitten toteuttamaan itseäni bussimatkan muodossa, kun kiiruhdin kalossit kolisten kohti Kampin dösistä. Päämääränä oli Munkan ostarin läheisyydessä sijaitseva pizzeria, josta minulle oli mainittu jo muutamaan otteeseen ja tähän mielentilaan minulle sopi matka rauhalliseen lähiöön, varsinkin kun arska alkoi pilkottaa pilvien lomasta paluumatkalla.

Otin vielä Kampista isomman kävelylenkin takaisin konttorille, niin sai vähän korjattua d-vitamiinin puutosta pilvenpiirtäjien raoista osuvilla säteillä. Toivoin samalla, että lämpeävä ilma ja kaukainen kaasupallo sulattaisi paikalleen jäätynyttä lunta mahdollisimman tehokkaasti.

Tämä siksi, koska eilisen pitkän päivän päätteeksi en jaksanut hinata sitä märkää lunta pois pihatieltä ja nyt sen jähmettyneen loskan irroittaminen vaatisi jo yli-inhimillisiä ponnistuksia.

A pizzeria hidden in a restful piece of suburban Helsinki, offering a dizzying array of choices, including pizza bianco.

The Munkkiniemi area also has restaurants such as Veggie and La Cantine.

Pizzaa siis tarjolla ja vaikka mitä kaikkia vaihtoehtoja. Listan selaaminen tuntui hengästyttävältä, enkä jotenkin osannut lukea menun alta myöskään “päivän pizza + limu”-tarjousta (pizza olisi ollut joku salamisysteemi), joten hetken sekoiltuani päädyin Deliziaan (joka oli ilmeisesti uutuus), ihan vaan siksi, että kyseinen lätty sisälsi bresaolaa ja taleggiota muiden juttujen lisäksi.

Taleggio-juusto on sopivan kypsyisenä aivan upea juusto ja mielestäni se sopii erityisen hyvin tällaiseen kontekstiin. Bresaola, eli lehmästä väsäilty ilmakuivattu suolaliha on myöskin herkullista, vaikkakin yleensä sitä tulee syötyä carpaccio-maisesti, sitruunan, oliiviöljyn ja parmesansiivujen kera.

Carpaccio on myöskin yksi niistä ympäristöistä, missä rucolan vielä ihan mielellään näkee. But I digress, valitsin siis pizzan (9e) ja zero-koukun (2e). Tilaus hoidettiin tullessa kassalle ja maksu lähtiessä.

Lautanen saapui melko vauhdikkaasti ja homma näytti lähtökohtaisesti oikein hyvältä. Pohja oli hyvä, sopivan timmi ja rapeilla kuorilla, sekä sopivalla sitkolla. Tässä oli hyvä suutuntuma ja täytteetkin olivat hyviä. Tomaattikastike oli jossain määrin neutraalin oloista, tämä ei jotenkin noussut kunnolla esiin pizzassa, mutta toimi kuitenkin annoksessa passelisti.

Mozzarella ja taleggio muodostivat yhdessä melko juustoisen kokonaisuuden, tosin loppua kohden alkoi juusto jo jähmettyä, jolloin lätyn vääntäminen alkoi olla jo vähän jyystämistä. Suolaliha oli hyvää ja sitä oli runsaasti, mutta ehkä näin isot palaset olisivat kaivanneet tehokkaampaa veistä, nyt joutui askartelemaan lautasen äärellä normaalia ahkerammin. Kaikesta juustosta ja tuunatusta naudasta huolimatta lounaasta ei jäänyt mikään ihmeähky, vaan setti oli sopiva myös tällaiselle nälkäiselle toimistohiirelle.

Kokonaisuutena pizza oli oikein hyvä, selkeästi parempi kuin tusinapaikoissa, mutta ei päässyt ihan niille leveleille missä parhaimmat mestat toimivat. Kauempaa ei välttis tulisi lähdettyä tämän takia kruisailemaan, mutta lähiseudun asiakkaille tämä edustaa epäilemättä takuuvarmaa lauantaisen päivällisen lähdettä.

Sisustus on karski kuin raaka-arska ja pieni tila on tehokkaasti käytössä myös limppareiden yms varastoinnin osalta. Vähän väriä on kaivettu seinille taulujen sekä italiaksi dubattujen telkkariohjelmien muodossa, muutamilla hyllyillä on myös esillä (myynnissä?) italialaisen keittiön välttämättömyyksiä.

Rafla soveltuneekin paremmin joko noutoruokaan tai kotiinkuljetukseen, mutta kyllä tässä ihan kiva oli silti istuskella safkan parissa, varsinkin kun ulkona pilkotti lapsuudenmaisemia muistuttava asuinalue, mäntyineen ja remontin alla olevine betonikolosseineen.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista, kasvisruokailijalle oli kaikenlaista känkkyä tarjolla. Lasten kanssa tulisi varmaan vedettyä enemmänkin joku take-away setti messiin, sisällä voisi tulla isommalla porukalla ahdasta.

Ps. Pikkujouluajan kunniaksi piti hoitaa tstolle vähän glögiä (alkoholitonta ainakin itselle, mutta otin mä muille Blossan vuosikertaakin) ja samalla tuli napattua mukaan konvehteja sekä After Eight -levyjä, joka on ainoa muoto klassisesta suklaa-minttu-yhdistelmästä mikä toimii itselle.

URL www.pizzamix.fi
Puhelin 050-4640770
Osoite Niemenmäentie 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.