Hum Hum

image

Takakesä yllätti ja piti sitten lähteä korjaamaan eilisen lounaan aiheuttamaa järkytystä. Suhasin sporalla Karhupuistoon ja siitä sitten Torkkelinmäen kautta Hesarille. Tulinkin oikein hyvälle tuulelle puuskuttaessani pitkin Kallion katuja, ilma oli kaunis kuin mikä ja lämminkin vielä. Tämän päivän kohteena oli jälleen eat.fi:n uutisvirrasta bongattu ravintola, joka oli käytännössä pikku narikka piritorin nurkalla. Jännittävästi nimetty Hum Hum tarjoilee omien sanojensa mukaisesti “egyptiläistä” ruokaa, joka käytännössä osoittautui meze-lautasiksi sekä shawarma-rulliksi. Mezejä sai mukaan myös isompia eriä, mikä viittaisi siihen että tuunaavat nämä tahnat sun muut aika omatoimisesti. Päivän tarjouksena oli Kana-shawarma-rulla (5e, poliisit, huom!) ja sitten normaalimmin hinnoiteltuja: Naudanliha-rulla (7,50e muistaakseni), Vege-rulla (7,50e), Big Daddy (kanaa, possua, nautaa 9e) ja mahdollisesi sen vegeversio (8e). Lisäksi oli tarjolla limutölkkejä (2e), eli aika stanu pikaruokapaikka listansa puolesta. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskillä, tosin maksu vasta lähtiessä. Itselle osui tuo Big Daddy ja kokis.

Ruoka tuli nopeahkosti, se tehtiin samalla hetkellä kun pistin tilauksen sisään. Pötkylä tuli pahvilautasella, folioon käärittynä. Kovin kuvauksellisiahan nämä eivät ole, mutta kompensoin sitä huonolla kuvaustaidollani. Ruokailun aloitus oli hieman hankalaa, kun folio oli osittain napsahtanut rullaan kiinni, mutta pienehkön säätämisen jälkeen pääsin halon kimppuun. Tämähän oli ihan hyvän makuinen, snadi tulisuus taustalla ja muutenkin pientä kivaa variaatiota komponenteissa verrattuna lähiaikojen burritoihin. Oli vähän couscousia ja erilaisia tahnoja (hum hum hummusta?) ja kaikki maistui tuoreelta ja ihan hyvältä. Ne lihat jäivät tosin melko pliisuiksi tässä kokonaisuudessa ja oikeastaan olisi voinut ottaa ihan pelkän vegevaihtoehdon. Siihen tosin taisi tulla kommenttia minua seuraaville asiakkaille, että munakoisomeiningit olivat vielä tuloillaan. En tiedä kuinka egyptiläistä tämä nyt sitten oli, mutta ihan hyvä rulla, eikä liian raskas vaikka olikin isokokoinen.

image

Sisustus on melko karu, mutta tavallaan tämä oli sympaattisen oloinen kiska kuitenkin, “tesno”musiikkeineen kaikkineen. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja kohteliasta. Kasvissyöjälle löytyi se vegerulla ja todennäköisesti mezelautanen. Lasten kanssa en varmaan lähtisi tänne, enemmän ns. aikuiseen makuun.

URL Hum Hum
Puhelin 044-2511292
Osoite Helsinginkatu 4 a, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.