Vaelsa

image

Takaisin sorvin ääreen ja heti piti käydä uudessa ravintolassa. Tämä Pure Bistron (joka on nyt siis valitettavasti lopettanut) paikalle kesän aikana Annankadulta sujahtanut ravintola tarjoaa italialaista ruokaa lautasannoksina (10e) ja alkusalaatilla sekä kahvilla. Tänään oli tarjolla: Pasta con pollo e pesto eli tuorepastaa ja kanaa kermaisessa pestokastikkeessa, Pasta alle melanzane eli pastaa munakoiso- ja tomaattikastikkeella sekä Päivän salaatti eli salaattia, kurkkua, tomaattia, keitettyä kananmunaa, aurinkokuivattua tomaattia ja oliivia. Alkusalaatti oli vihreä salaatti jonka vierestä löytyi focacciaa ja tapenadea sekä oliiviöljyä ja balsamiccoa. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa ja sitten marssitaan pöytään numerolapun kanssa. Vedet ja kahvi löytyvät alkusalaatin vierestä.

image

Alkuun nykäisty salaatti oli ihan kiva, tuoreita komponentteja ja laadukas öljy+balsamicco toimivat oikein mainiosti. Focaccia ja tapenade olivat molemmat tuoreita ja herkullisia, focacciassa ei ollut säästelty pinnalle ripotellussa suolassa. Pasta saapui kohtuu nopeasti ja oli oikein mainio suoritus. Kastiketta oli juuri sopivasti, eli ei jäänyt pastan jälkeen lautaselle ja kastike oli oikein hyvää. Pasta oli hyvin keitetty ja sopivan al dente. Kyllä tätä ihan mielellään söi ja mielestäni ruoka oli jokseenkin samalla tasolla Vapianon kanssa, vaikkakaan täällä ei pääsekään pällistelemään annoksen toteutusta.

image

Sisustus on rennon oloinen ja mielestäni ei oikein sovi täysin näihin kortteleihin. Pidin enemmän Pure Bistron tyylikkäästä meiningistä, vaikkakin ymmärrän tavallaan mitä tälläkin tavoitellaan. Jotenkin vaan ne oudon kokoisista laudanpätkistä huiskitut pöydät yms ei oikein kohtaa tilaa oikein. Asiakaspalvelu oli asiallista ja nopeahkoa (liian vähän henkilökuntaa näihin asiakasmääriin). Kasvissyöjälle on pastaa tai salaattia. Lasten kanssa teoriassa voisi tullakin, mitään liiallista mausteisuutta näissä annoksissa ei ollut ja pasta hyvällä kastikkeella yleensä toimii oikein hyvin. Ihan kiva lounaspaikka, mutta harmi että taas yksi erittäin laadukas paikka hävisi stadista.

URL www.vaelsa.fi/
Puhelin 050-4645865
Osoite Pohjoisesplanadi 9, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.