Långvik

image

Vii-iimeinen lomapäivä ja lähdettiin liikenteeseen, hakemaan uutta polkupyörää tuliterälle koululaiselle sekä muuta sen sellaista. Samalla matkalla suunnattiin pakotelistalla (joilla nyt myös Roman Rotenberg) sijaitsevaan Långvikin hotellikeskukseen jolla on pitkä historia KOPin et al hulppeana kokoontumiskeskuksena. Paikka on hieno ja tarjoaa myös tyylikkäitä ravintola-annoksia. Hieman sekava webska ei oikein anna selkeää kuvaa, mutta käytännössä paikassa on tarjolla bistro-menu koko päivän ja maistelumenu illalla. Tänään oli tarjolla: Kylmäsavulohileipä (12e), Vihreä krassisalaatti (6,80e), Päivän salaatti (13,40e), Päivän keitto (13e), BBQ hampurilainen sekä maalaisranskalaiset (18,50e) ja Maalaisranskalaiset (5e). Loppuun: Hedelmälautanen (7e), Juustovalikoima (9e), Päivän leivos (6e) sekä Talon jäätelövalikoimasta (4e). Naposteltavaksi: Långvik snacks (5e), Päivän täytetty leipä (6,80e) tai Smoothie (7e). Lounaaksi voi ottaa myös menun (35e), jossa päivän keitto/salaatti, päivän lounas-annos sekä päivän leivos. Ja menuhan tässä sitten otettiinkin ja se saatiin puolitettua tytöille (poika nyt jaksaa jo syödä ihan kokonaisiakin annoksia) ilman sen suurempaa hämminkiä. Menu koostui siten näistä annoksista: Tomaattikeitto tai Caesar-salaatti katkaravuilla, Entrecote-pihvi juureksilla sekä timjamikastikkeella ja loppuun suklaaleivos.

image

image

Alkuun tuli ciabattaa ja saaristolaisleivän kaltaista sekä hyvin kohmeista voita. Voi oli hyvää, leivät aika normisettiä ja jäivät selvästi jälkeen Bistromatin erinomaisista leivistä. Alkuruoka olikin sitten oikein hyvää, itse pidin Caesar-salaatistani hyvinkin paljon ja vaimon mielestä se oli ainakin yhtä hyvää kuin Bistromatin vastaava (parmesaanikin oli tällä kertaa lastuina), tosin kuulemma kastike ei ollut ihan yhtä hyvä. Tomaattikeitto maistui hyvälle ja se annosteltiin kaatamalla krutonkien päälle joka tuo aina pientä kivaa dramatiikkaa annosten pleittaukseen. Pääruoka olikin messevän kokoinen setti, pihvi oli taiten paistettu ja veti ehdottomasti vertoja Bistromatin vastaavaan annokseen. Kuutioidut perunat olivat kivan muotoisia ja miellyttävän rapsakaksi paistettuja. Noin muuten annoksessa olleet juurekset eivät olleet mitään ihmeellisiä, mutta se kastike oli aivan loistavan makuinen ja tytöistä nuorin vetelikin sitten kaikkien annoksista loput “liemet” omaan suuhunsa. Jälkkärille ei oikein olisi enää ollut tilaa, mutta se oli niin kaunis ja niin herkullinen (vähän liiankin herkullinen), että vetelin oman annoksen loppuun alta aikayksikön ja yleensä en oikein suklaaleivoksista niin kauheasti edes välitä. Lapsille tuli tarjoilijan ehdotuksesta jätskipallot jotka olivat erinomaisia nekin, tosin näitäkään ei meinattu jaksaa enää syödä. Tämäkin on aivan erinomainen ruokapaikka ja Bistromatin kanssa muodostavat mielestäni Kirkkonummen ravintoloiden kirkkaan kärjen. Molempiin kannattaa ehdottomasti tulla ihan pidemmänkin matkan päästä.

image

Sisustus on erittäin tyylikäs ja hieman jopa bling-bling-henkinen, mutta kuitenkin ihan hyvällä maulla tehty. Täällä on ilo käydä ja aina saa olla hyvin rauhassa, tosin tappiotahan tämä tietysti takoo näillä asiakasmäärillä. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja joustavaa. Kasvissyöjälle listalta suoraan ei oikein mitään kunnon lounasta löydy, mutta uskoisin ettei se ole mikään ongelma keittiölle, sen verran hyvin täällä otettiin huomioon asiakkaan toivomukset. Lasten kanssa täällä on hauska käydä, tilaa löytyy jossa penskat voivat seikkailla annosten välillä ja isompien tapahtumien (äitienpäivät yms) yhteydessä on yleensä leffateatteri ja leikkihuoneet kalustettu pienemmille. Paikka soveltuu myös erittäin hyvin laadukkaalle liikelounaalle, vaikka onhan tämä jonkinmoisen matkan päässä.

image

image

image

URL www.langvik.fi/
Puhelin 09-29599301
Osoite Tanskarlantie 9, Kirkkonummi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.