Don Corleone

image

Vihdoinkin sain mentyä yhteen viimeisistä Kampin ravintoloista mitä en ole vielä tänne tallentanut. Paikka on kyllä tuttu, myös lounastarjooman osalta joten tiesin mitä odottaa. Mestahan on kliseemäisen italialainen ravintola modernilla sisustuksella ja perinteikkäällä ruualla. Paikassa on viikottain vaihtuva lounaslista (joka näemmä päivittyy ehkä webskaan tai sitten ei) ja tänään oli tarjolla mm. Spagettia sinisimpukka-valkoviini-kastikkeella (10,80e) sekä Grillattua kanaa kermakastikkeella (13,20e). Oli siellä muutakin, kuten päivän keitto ja salaatti yms, mutta listan puuttuessa en pysty laittamaan tarkempia tietoja. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille, jonka jälkeen numerolapun kanssa pöytään istumaan. Tiskiltä saa myös patonkia nakerrettavaksi pöytään siksi aikaa kunnes ruoka saapuu.

image

Ja hyvä että sitä patonkia edes oli, koska vaikka ravintola oli lähes tyhjä ja me olimme seuraavat annosten saajat, niin jotenkin silti sen spagetin saamiseen meni 15 minuuttia, eli akateeminen vartti menee vaikka ottaisi yksinkertaisimman annoksen listalta tyhjässä ravintolassa. Tämä ei ollut suinkaan ensimmäinen kerta, vaan edellisellä lounaskerralla odotusaika oli puoli tuntia. Ei ihan siis hätäisimmälle porukalle suositeltava ravintola. Itse pääruoka oli kivan näköinen annos ja hyvän makuinen, niin kastikkeen kuin myös mehukkaiden simpukoiden osalta. Kastiketta tuli noukittua vielä jäljelle jääneillä patongin palasilla lautasen pohjalta, eli herkullista oli loppuun asti. Spagetti oli (kuten toivoa saattaa) juuri oikean kypsyysasteen saavuttanutta ja kaikenkaikkiaan ruuan puolesta ehdottomasti suositeltava paikka.

image

Sisustus on moderni ja siisti vaikka ravintola onkin jo jonkun aikaa tässä seissyt samoilla tavaroilla. Isot ikkunat antavat hyvän näkymän Kampin käytävälle, mutta tunnelma ravintolassa on silti melko rauhallinen, toki kun ravintola on täynnä, niin tunnelma muuttuu sen mukaisesti. Asiakaspalvelu oli hidasta ja asiallista, en tiedä mistä hitaus johtui, mutta olisi tuossa nyt voinut edes pahoitella pitkää valmistumisaikaa. Kasvissyöjille löytyi tällä kertaa (muistaakseni) insalata caprese eli mozzarella-tomaatti salaatti, mutta näemmä aina ei kasvisvaihtoehtoa ole välttämättä saatavilla. Neuvoisin tutkailemaan listaa webistä, jos sitä joku viitsisi päivittää, mutta kun ei viitsitä niin ei sitten. Lasten kanssa tämä saattaa olla hieman ahtaanpuoleinen, asiakaspaikkoja on (ymmärrettävästi) kuitenkin ladattu pienehkö lattiatila täyteen.

URL http://www.doncorleone.fi/
Puhelin 09-3218701
Osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.