Giwa

“Kiva kiva” luki minun lainaamassa t-paidassa jollain jatkoilla, jotka järjestettiin Merikaapelihallissa joskus 2000-luvun taitteessa (oi niitä aikoja). Tämän ravintolan nimi on kirjoitettu eri tavalla, mutta on silti ihan kiva. Same same, but different.

Paikkahan on kulkenut ennenmuinoin Makki Makki -nimisenä, mutta on remontin myötä saanut uuden nimen ja sushi on myös tippunut pois tarjoomasta. Muuten mentiin aika samoilla linjoilla kuin ennenkin. R oli mukana lounasseurana, joka saikin minut valitsemaan tämän kohteeksi, olen säästellyt tätä häntä varten.

Nyt alkaa keskustan paikat olla aika tehty ja nähty, Hernesaaressa päin on vielä muutama, Skattalla Nokka (se isompi puoli) ja Oran perjantailounas (nämä on molemmat shortlistalla) sekä muutama kahvila tms. Vähiin käy ennenkuin loppuu, toki uusia tulee tasaisen tappavasti.

Korean Bibimbap, Kimchi and Bulgogi on the menu at this small and popular restaurant. The food was tasty, the decor Scandinavian and the external door was lacking any and all signage, so use a navigator to locate the place.

If you want more kimchi (and who doesn’t), then take a gander at Korea House, Kimchi Wagon and Nood Ramen.

Eli korealaista tavaraa ja lounaslista on ilahduttavan lyhyt. Listalta löytyy: Bibimbap eli korealainen pyttipannu kana/lehmä/possu/kimchi/vege-täytteellä (9,90e), dolsot eli bibimbap (samat täytevaihtoehdot) erittäin kuumassa astiassa (12,90e) sekä bulgogi eli paistettua lehmää ja sipulia riisin päällä (12,90e).

Sivuun saa lisäksi: Kimchi (3e) sekä keitetty riisi (3e). Alkuun on miso-keittoa sekä salaattia ja tykötarpeita (paahdettu sipuli, pähkinä, purjoa, pari kastiketta). Loppuun on kahvia, (valmiiksi haudutettua, vihreää) teetä sekä karkkia ja keksiä (jei). R otti bibimbapin possulla ja minä bulgogin.

Alkuun heitetty salaatti oli freesi ja kastikkeet kastikkeet oivia. Ranskalainen (?) kastike oli täyteläistä ja se chilikastike oli juuri sopivan tulista ja öljyistä salaatin kanssa nautittavaksi. Mutta ei ollut niin herkullista kuin se mahtava seesam-kastike, mitä oli Makki Makki -käynnillä.

Miso-keitto lämmitti kivasti kylmän koleaita sormia, mutta poislukien ne purjosuikaleet mitä tähän tuli ympättyä, merilevä sekä tofu olivat kateissa.

Pääruoka saapui kohtuullisen nopeasti, oltiin onneksi aikaisin liikkeellä. Osa pöydistä oli etukäteen varattuja ja muutenkin rafla täyttyi hyvin nopeasti, kannattaa olla ajoissa tai myöhään liikkeellä, tai sitten tehdä varaus. Oma bulgogi oli tavallaan tuttu, Kimchi Wagonista on tullut tämän niminen annos tilattua, mutta tämä oli kyllä erilainen.

Maut olivat melko hentoja, nauta esiintyi lautasella murisevan mehukkaina suikaleina seesaminsiemenillä koristeltuna. Riisi oli jännän lyhyttä, vähän risottoriisin muotoista, mutta tässä annoksessa jonkinlaisen liemen päällä.

Hyvän makuinen annos, varsinkin kun siihen tursotteli päälle soijapapu-chilitahnaa, chilisoossia sekä soijaa ja sekoitteli. Harkitun oloinen annos ja sopivan erilainen.

Sivuun otettu kimchi oli loistavan makuista, kirkkaan ja raikkaan makuinen setti rapsakan napakoita kaalinpaloja kivalla tulisuudella. Tämä on yksi parhaimmista versioista kimchistä mitä olen maistanut.

Bibimbap kihisi omassa kupissaan ja loi jännän tekstuuri- ja makuvivahteen annokseen niistä kohdista missä komponentit saivat köllötellä kuumaa kiveä vasten. R sekoitteli ainekset keskenään ja veteli annoksen huiviin hyvillä mielin. Sain minäkin maistaa ja tämä on kyllä erinomainen annos, ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Kuten on myös se edukkaampi, joka ei tule kuumassa kulhossa. Tämä on mielestäni edelleenkin erittäin hyvä lounaskohde ja silleen sopivan eksoottinen, kannattaa käydä tsekkaamassa. Kahvi oli hyvää, kuten myös tee ja keksi minkä itse vetelin.

Sisustus on vedetty vielä linjakkaammaksi kuin mitä muistelin edelliskerrasta ja pieni tila oli saatu yksinkertaisen tyylikkääksi, vaikka toki avautuu suoraan keittiöön ja “takatilaan”. Mukava tässä oli istuskella lounastamassa ja turista R:b kanssa.

Taustalla soi hento jazz, joka viimeisteli tunnelman. Kasvissyöjälle oli muutamakin vaihtoehto, kannattaa käydä koestamassa jos perussalaatit alkaa nyppimään tai kanit lounaslaatikkoon hyppimään. Lasten kanssa voisi tulla vähän ruuhkaa.

Ps. Mehut on tulossa taas kauppoihin!

Pps. Tältäkö se näyttää kun suomalainen kaljaturisti saapuu takaisin Helsingin satamaan. Vai mitä tässä on haettu?

URL www.giwa.fi
Puhelin 040-1993223
Osoite Bulevardi 19, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.