Orchid (Lönnrotinkatu)

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut The Red Koi Thai.

Orchidin historia on monipolvinen, aloitus ilmeisesti Mai Thaista irtaantuneiden (ainakin samoja jannuja oli siellä aikaisemmin silloin tällöin töissä, tosin voin olla hyvinkin väärässä tässä asiassa) kavereiden perustamana, alkuperäistä Eerikin Pippuria vastapäätä. Siellä tuli käytyä kerta jos toinenkin, sitten varmaan nälkä kasvoi ja tuli uusi etiäinen Kampin keskukseen, lähelle sähkötaloa. Se olikin aika erikoinen kokonaisuus, kun samasta “food garden” paikasta löytyi Orchidin thaikkua, joku mystinen suomalainen ja sitten joku kolmas mitä en muista. Sieltä siirtyivät sitten entisen Picnicin paikalle, kun Kamppi uudisti ravintolakonseptiaan.

Sen lisäksi Orchid laajensi Yrjönkadulle, noin suurin piirtein Le Bonkia vastapäätä ja alkoi tarjota thaikku-tasting-menua. Tämä olikin kokemuksen arvoinen juttu ja ruoka oli muutenkin erinomaista siellä. Talo meni kuitenkin remonttiin ja kaverit siirtyivät Herttoniemeen joksikin aikaa. Mutta sieltä siis tultiin takaisin ytimeen, entisen Lord-hotellin (nykyisen Glo Art-hotellin) viereen. Ja kiva että palasivatkin.

Ruoka täällä on ehdottomasti parasta thaikkua Helsingin seudulla. Kyllä Mai Thaikin (lisää tästä myöhemmin) on hyvä edelleenkin, mutta täällä tuntuu olevan enemmän virtaa hommissa. Alkuun vetäistiin tulinen keitto, pääruuaksi nuudelisalaatti tofulla ja laittoivat vielä alkuruuan “kaupan päälle” kun tunnistivat kaverin, joka on käynyt heidän ravintoloissaan jo jonnin aikaa.

Palvelu on (tietysti) ystävällistä ja oli ruuhkasta huolimatta ihan kohtuullisen nopeaa. Paikka on tyylikäs ja hyvin uusi, tosin asiakaspaikkoja on melko pieneen tilaan pistetty melkoisesti. Mutta tietty kun ne joka päivä täyttyy, niin pitäähän niitä olla.

Kasvisvaihtoehdoista sen verran, että täällä yleensä saa annoksen kuin annoksen tofulla ja se tofu on sitten sitä parempaa. Kannattaa kokeilla, vaikka olisi paatunutkin lihansyöjä.

URL www.thaimaalainenravintola.fi
Puhelin 050-3878116
Osoite Lönnrotinkatu 27, Helsinki

 

3 thoughts on “Orchid (Lönnrotinkatu)”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.