Piadineria Saporita

Kävely kuolemanlaakson yli tuntuu raskaalta, mutta ehkä tässä aletaan olemaan jo jossain puolimatkan krouvin kohdalla? Ihan kuin horisontissa siintäisi jotain, tai sitten se on vain Fata Morgana, houkuttelemassa minua aavoille aavikoilleen. Joka tapauksessa tässä on jo vähän sellainen fiilis, että pystyy prosessoimaankin jotain, joten otin vinkistä vaarin ja lähdin käppäilemään Krunikan kaduille, Budarexpressiä ihmettelemään.

Ovelasti tämä Frangipanin tilalle ilmestynyt kahvila olikin kiinni, joten vegesoppa jäi vain haamuksi huulilleni ja tallasin takaisin kohti Senaatintorin turisteja ottamassa itsestään kuvia (millon on selfien aika ohi?). Pokémonit pullahtelivat taskuuni samalla kun kuuntelin erinomaista Mindscape podcastia. Olen siirtynyt näiden kuluttajaksi aamusalin mattosessioilla, kun Safari Onlinen äänikirjat tuli kuunneltua jo (ihan kaikki, tarkistin), enkä ole vielä jaksanut ottaa mitään uutta palvelua käyttöön.

Muut soveltuvat podcastit (Philosophize This! ja Hardcore History) on tosin jo imaistu korvakarvojen suojaan, joten kun tämä on kuunneltu, pitää keksiä jotain muuta mielenkiintoista. Basson Jaska Sudennahka popupia vastapäätä oli Fornitalyn etiäinen, joten päätin iskeytyä sinne tuulelta suojaan.

Quesadilla like piadinas i.e. stuffed flatbreads at this extra small restaurant right next to the Senate Square. The food did not amaze, but the components were of high quality.

Other restaurants in the vicinity are Chapter, Sofia Bistro and Savotta.

Mesta tarjoaa siis täytettynä piadina leipiä, joista tulee kovasti mieleen quesadillat. Eli letun kaltainen leipä, täytteet sisään, lätty puoliksi ja pannulle rapsakoitumaan. Itse vatuloin hetken listan ääressä, mutta päädyin sitten Culatelloon eli culatello-leikkelettä mozzarella di bufalan tomaatti-salaatti-tapenadella (13e). Tilaus tiskille, safka ja vesi tuli pöytään.

Annos saapui kohtuullisessa ajassa, tämä tehtiin atomeista, lihakin leikattiin tilauksen yhteydessä. Komponentit olivatkin mitä laadukkaimpia, hyvä mozzarella, joskin nämä puhvelin palluraiset ovat melko vetisiä tällaiseen kontekstiin, herkullista kuitenkin.

Talvitomaatti nyt ei mitään aaltoja nostatellut, kuten ei myöskään se salaatti, mutta tapenade maistui ja liha oli erittäin hyvää, kuitenkin sen oliivitöhkän kanssa muodosti melko suolaisen kokonaisuuden.

Se “leipä” ei vakuuttanut, olin jotenkin toivonut, että kovasti kehuttu Fornitaly olisi pistänyt tässä kategoriassa jotain ihmeellistä lautaselle, mutta toki ymmärrän lokaation aiheuttamat rajoitteet.

Kuten sen aiheuttaman hintapaineenkin, tämä oli samaa tasoa kuin ne edesmenneen Meltin kohtuuttoman kalliit leivät, mutta mielestäni nämä letut hävisivät kevyesti esim. Tortilla Housen läystäkkeille.

Sisustus on vaikeaa näin snadissa kopissa, mutta jotenkin tähän on saatu sellaista kivaa mannermaista charmia. Asiakaspalvelu oli myös erittäin ystävällistä ja sujuvaa, lisäpisteitä siitä.

Kasvissyöjälle löytyi omat versionsa, mutta jotenkin tuntuu siltä, että kun läheltä löytyvästä Chapteristakin saa melkein samaan hintaan michelin-tasoisen lounasannoksen, niin kandeeks? Tiäks?

URL www.facebook.com/piadineriasaporita
Puhelin 044-9773981
Osoite Unioninkatu 28 A, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.