Tanner

Stadissa jälleen ja tänään piti repäistä vähän isommat askeleet, kun tuli (taas, mikä mua vaivaa) nukuttua luonnottoman pitkään (heräsin vasta jonnin verran yli viiden), enkä kehdannut mennä myöhään duuniin. Pienen vatuloinnin jälkeen päätin suunnistaa Tanneriin, tuohon ravintolaan jonka olin bongannut Popomama-reissulla (tai no, kävelymatkalla ytimeen, mutta samana päivänä).

Tähän Elannon leipomoiden kortteliinhan on tulossa vaikka mitä jännää, silloin taannoin tuli rokattua iltaa ilmeisesti tämän raflan alakerrassa, onkohan näissä jotain samoja vetäjiä/rahoittajia. No huukkers, syömäänhän tänne tullaan. Sain houkuteltua R:n mestoille.

A disappointing pizza, but a tasty salad bar and grilled zucchini dish at this new and hip(pity hop) restaurant.

The area has some interesting restaurants, such as Mediterraneo, Codle and Väinö Kallio.

Tänään listalta löytyi: Tannerin salaattipöytä & tuore raskileipä (9,50e), pepperoni-pizza (13e), kantarelli & vegan bechamel -pizza (13e), grillattu naudan entrecôte béarnaise-kastikkeella romanescokaalilla & belugalinsseillä (18e) sekä grillattu kesäkurpitsa mozzarellalla ja romanescokaalilla & beluga-linsseillä (15e). Salaattibaari kuuluu kalliimpiin annoksiin. Minä otin pepperoni-pizzan ja R grillatun kesäkurpitsan.

Alkusalaattivalikoima oli freesi ja hyvin maustettu kokoelma juttuja. Oliivi-feta-hässäkkä toi mukavan sopivan suolan kulhoon, kun taas vihreä salaattisekoitus sitruunavinaigrettella antoi kivan kirpsakan kaverin muille komponenteille. Kolmantena salaattina oli kvinoa(blech)-lehtikaalisötkötys, tosin tässä se kvinoa oli jotenkin kuivempaa ja kiinnostavamman maukkaampaa kuin se sellainen limanuljaska missä muodossa tätä jostain syystä usein tarjotaan.

Lehtikaalikin upposi, kun vieressä oli hummusta ja tapenadea, jotka molemmat olivat oikein oivia. Talon oma(?) leipä oli herkullista, todella rapsakka kuori ja hyvä sitko, johon yhdistettynä ne tahnat tekivät tästä hienon kumppanin salaattikulholle. Hyvä aloitus ja tämän pelkästäänkin voisi kuvitella vetävänsä lounaaksi.

Pizza ja kurpitsa saapuivat vauhdikkaasti, oltiin kuitenkin hyvin ajoissa liikenteessä. Oma pizza oli aika surullinen esitys, pullamaista taikinaa, joka tuntui jääneen ali, mutta pohja oli kuitenkin ottanut ihan kunnolla hittiä uunin pohjasta, ainakin paikoitelllen.

Tomaattikastike oli ihan hyvää, mutta noin muuten tästä tuli vähän tällainen lähiökapakkafiilis. Samalla hinnalla saa jokseenkin samanoloisen pizzan – ehkä heikommilla aineksilla varustettuna – kahteen kertaan ihan mistä ilmansuunnasta tahansa, ollaan kuitenkin Kalliossa (tai no Sörnäistähän tämä puoli katua on, mutta silti).

Kesäkurpitsa taasen oli maittava kokonaisuus kastikkeineen kaikkineen ja paistopinnassa maistui grilli sopivasti. Hyvä annos ja linssitkin pelasivat hyvin yhteen muiden lautaselle löytyneiden juttujen kanssa. Tosin kyllä tähän hintaan saa tullakin jo maittava annos. Tästä jäi vähän ristiriitaiset tunnelmat, alkusalaatti oli jees, pizza synkkä ja kurpitsa kingi. Tätä tuli väkisinkin vertailtua siihen Alice Italianiin, jossa käytiin taannoin R:n kanssa.

Pizzapohja oli parempi siellä, tosin se oli enemmän sellaisia hentoja kesäisiä makuja. Tämä oli taas rasvan ja suolan yhdistelmä heikolla pohjalla. Salaatit oli parempia täällä, toisaalta Vallilasta sai sen mahtavan tomaattikeiton. Hinta oli täällä suolaisempi, itse menisin mieluummin joko yläkertaan tai tien toiselle puolelle.

Sisustus oli trendikkään oloinen, dekit löytyivät, kuten myös mielenkiintoinen levykaupan oloinen soppi. Musiikki oli ehkä lounasaikaan liian kovalla, tosin tähän vaikutti istumapaikka lähellä kaappeja. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista.

URL www.ravintolatanner.fi
Puhelin 044-2422084
Osoite Hämeentie 11, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.